SMART Craiova

Două societăți vor să modernizeze Piața Gării

Contractul ce vizează modernizarea Pieței Gării, care va fi demolată și reconstruită, din fonduri proprii ale SC Piețe și Târguri Craiova SRL, a prezentat interes pentru doi ofertanți.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, este vorba despre SC ALDU CONSTRUCT SRL și SC ROMPREST SRL, ambele din Craiova. Ofertele lor au ca termen limită de evaluare data de 7 noiembrie, ora 18:00. Până la această dată inclusiv, SC Piețe și Târguri ar trebui să comunice câștigătorul licitației.

Unde se duc comercianții?

În ceea ce privește mutarea comercianților pe perioada lucrărilor, directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Alin Mărăcine, a declarat: „Comercianții vor avea posibilitatea închirierii unei mese în alte piețe, în funcție de locurile libere disponibile și de dorința lor. În plan secund, avem în vedere și să solicităm Primăriei Craiova acceptul pentru a muta o parte dintre comercianți pe str. Locomotivei (în zona Pieței Gării – n.r.). Nu am făcut, însă, deocamdată, niciun demers pentru mutarea comercianților, deoarece suntem în plin proces de evaluare a ofertelor pentru execuția lucrărilor. După ce se va atribui lucrarea, vom face toate demersurile necesare”.
Modernizarea Pieței Gării a fost gândită încă din anul 2014, însă conducerea societății nu a reușit să găsească, până acum, fondurile necesare pentru această investiție. Lucrarea este estimată la 522.831 de lei fără TVA.

Circa 40 de spații disponibile în Târg, pentru ridicarea de chioșcuri

Totodată, SC Piețe și Târguri mai are în desfășurare licitații pentru închirierea a 38 de spații din Târgul Municipal Zilnic, pentru construirea de chioșcuri. 16 terenuri se află în zona de comercializare a produselor nealimentare, 18 terenuri în cea pentru comercializarea en-gros a legumelor şi fructelor și 4 terenuri sunt în zona de alimentaţie publică. Licitațiile se desfășoară între 19 octombrie și 3 noiembrie.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite