SMART Craiova

Universitatea din Craiova – 70 de ani de existență

Universitatea din Craiova marchează, astăzi, 70 de ani de existență. Evenimentul aniversar are loc astăzi, 27 octombrie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”.

De la ora 11:00 a avut loc lansarea Monografiei Universităţii din Craiova în foaierul Teatrului Naţional, iar la ora 12:00 Şedinţa Festivă a Senatului în Sala „Amza Pelea”. La eveniment au participat ministrul Educației, Liviu Pop, dar și vicepreședintele Senatului României, Claudiu Manda, oficialităţi locale şi regionale, parteneri din mediul socio-economic. Universitatea din Craiova este cel mai mare centru universitar din sud-vestul României care pune la dispoziţie studenţilor o infrastructură de pregătire cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional. Universitatea este partener academic strategic pentru mai bine de 200 de universităţi din lume.

Demersurile de întemeiere a unei instituţii universitare în inima Olteniei au fost încununate prin Legea nr. 138 pentru înfiinţarea şi organizarea Universităţii din Craiova şi a Eforiei ei, promulgată de Majestatea Sa, Regele Mihai I, la 21 aprilie 1947 şi publicată în Monitorul Oficial al Regatului României (25 aprilie 1947). Universitatea din Craiova a funcţionat, iniţial, doar prin intermediul Facultăţii de Agronomie (specializarea Îmbunătăţiri funciare şi geniu rural), celelalte facultăţi neputând fi organizate pentru a-şi deschide cursurile (în anul şcolar 1947-1948 şi anii imediat următori).

Universitatea din Craiova are în componența sa 12 facultăți, care însumează aproape 100 de specializări.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite