SMART Craiova

Spectacolul „Furtuna”, premiat la Timișoara

Actorii Teatrului pentru copii și tineret „Colibri” Craiova s-au întors acasă cu tolba plină de premii de la cea de-a II-a ediție a Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“, eveniment organizat de Teatrul pentru copii și tineret Merlin Timișoara.
Teatrul craiovean a participat cu spectacolul „Furtuna”, scenariul și regia Cristian Pepino. Festivalul s-a desfășurat în perioada 22-29 octombrie, eveniment cultural la care au participat 15 trupe din Serbia, Ungaria, Republia Moldova și România. Juriul festivalului timișorean a acordat Premiul pentru Interpretare Colectivă în spectacolul „Furtuna” actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru; Premiul de Excelență – actorului Marcel Iureș; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova. Cu Premiul de Excelență a fost distins și regizorul Cristian Pepino pentru contribuția pe care a adus-o și o aduce încă în teatrul românesc de animație ca profesor, mentor și regizor.

Din juriu au făcut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu – Facultatea de Arte din Tg. Mureş, Toma Hogea – regizor şi actor, Adela Moldovan – actor păpuşar şi regizor, Gabriela Mariş – teatrolog şi editor al revistei „Timpul Cireşelor“, Mariana Ivaşcu – actor păpuşar şi regizor.
„Furtuna”, de William Shakespeare, cu Marcel Iureș, Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru, Marin Fagu, este o producție inspirată de arta animației, pe un scenariu și în regia lui Cristian Pepino, muzica Marin Fagu. „Furtuna” se adresează publicului de toate vârstele, prin actori și păpuși, într-o notă de fantastic și umor vorbind despre putere și destin, răzbunare și iertare, despre dominația binelui asupra răului. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.
„Dincolo de surpriza, de emoția și bucuria unei astfel de vești, este și un pic de umor. Chiar glumeam cu Marcel Iureș înainte de premiere că ar fi culmea să primească premiul pentru debut în teatrul pentru copii. Marcel Iureș, așa cum era firesc, a obținut premiul de excelență. La fel și Cristian Pepino, care a primit premiul de excelență pentru toată amprenta adusă teatrului de animație. Și premiul pentru interpretare colectivă ne-a adus o mare onoare și bucurie. Pentru noi este o recunoaștere că în teatrul de păpuși actorii sunt multidisciplinari. Furtuna este un spectacol pionier, un spectacol de Shakespeare adaptat teatrului pentru copii, cu un actor de calibru lui Iureș ”, a spus Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova.
Publicul craiovean se va bucura de „Furtuna” vineri, 8 decembrie 2017, ora 18:00, la Teatrul „Colibri”.
Teatrul Merlin din Timișoara (România) – este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. Înființat în 1949, Teatrul Merlin este singurul teatru de păpuși cu personalitate juridică din vestul țării.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite