SMART Craiova

Un simplu gard de lângă noul Stadion Oblemenco, transformat în operă de artă

Nu mai este un secret pentru nimeni, Craiova este orașul care promovează tinerii artiști! Ziduri din Centrul Vechi, cutii de electricitate au fost înfrumusețate de o mână de copii înzestrați cu foarte mult talent. Sunt elevi ai Liceului de Artă Marin Sorescu.

Cu o zi înainte de inaugurarea noului stadion craiovean, acești copii minunați împreună cu profesorii lor au acceptat o nouă provocare. Să înfrumusețeze gardul de ciment al proprietăților private vecine Stadionului Ion Oblemenco, un gard vechi care în numai câteva ore s-a schimbat complet. Mâine seară, Craiova va marca un nou moment istoric, Stadionul Ion Oblemenco, investiție de 55 de milioane de euro, va fi inaugurat!

Opt liceeni și patru profesori au dat frâu liber imaginației. De la primele ore ale dimineții s-au dotat cu zeci de spray-uri graffiti și au transformat în câteva ore un simplu gard de ciment, de aproximativ 30 de metri, într-o operă de artă.

O operă ce le va păstra semnăturile peste ani și care va încânta pe toți cei care vor ajunge pe stadionul craiovean, români și străini. Talentul lor merită să fie știut nu doar în acest colț de țară. Răzvan Brandiburg, Alexandra Țecu, Eduard Nițulescu, Cristian Nănău, Andra Plăcintescu, Mihai Anghel, Adrian Anghel, Cătălin Scarlat, ei sunt artiștii nedescoperiți încă. Sloganul și numele orașului Craiova, stema Universității Craiova, sau imagini din timpul unei partide de fotbal sunt doar câteva din lucrările realizate de copii pe acest gard.

„Ne-am bucurat foarte mult când am aflat că trebuie în numai o zi să schimbăm aspectul acestui acest gard. Suntem artiști, nu microbiști, însă Universitatea Craiova este în inima noastră de olteni. Ce am făcut noi astăzi este practic o lucrare practică care nu mai ține cont de nici un șablon, o lucrare care se face stass… E un concept, o operă de care suntem mândri!”

au spus elevii și dascălii implicați în proiect. Profesorii coordonatori ai acestor copii talentați sunt: Lucian Ghițulescu, Florin Preda, Alin Totescu și Cristian Dincă.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite