SMART Craiova

Craiovenii nu au uitat să fie oameni. Zeci de persoane au donat sânge pentru Mihnea Andrei, băiețelul de 7 ani bolnav de leucemie

Mobilizare de forțe extraordinară în rândul craiovenilor pentru Mihnea Andrei Diaconu, un băiețel în vârstă de 7 ani, diagnosticat cu leucemie. Facultatea de Drept a găzduit, astăzi, un eveniment de donare de sânge pentru acesta, la care s-au prezentat zeci de oameni dornici să ajute.

Evenimentul intitulat „Dăruiește din inima ta” a început la ora 8:00 într-una dintre sălile Facultății de Drept.

„Am organizat acest eveniment la Facultatea de Drept pentru că este o infrastructură foarte bine pusă la punct. Unul dintre motivele pentru care oamenii au reținere în a dona sânge are legătură cu condițiile care își imaginează ei că sunt în centrele de transfuzie. Ne-am gândit că facilitățile sunt unele foarte bune și am avut dreptate, pentru că, de dimineață până acum, în aproape două ore, au donat deja 17 persoane și mai sunt mulți care așteaptă să doneze”

a explicat Constantin Crăițoiu, prodecan al Facultății de Științe Sociale, una dintre instituțiile organizatoare ale evenimentului.

Campania „Dăruiește din inima ta” are ca scop și încurajarea, în general, a donării de sânge, dar și oferirea de ajutor pentru a înțelege cât de important este suportul familiei și inclusiv al comunității pentru persoanele care suferă de cancer, a mai precizat prodecanul.

Pe liste, înscrise oficial pentru donare, au fost peste 50 de persoane.

„Mi se pare un gest destul de drăguț și, atâta timp cât poți, de ce să nu faci un lucru bun și să îi ajuți pe cei care au nevoie de așa ceva? Voi promova cu siguranță acest gest și în rândul cunoștințelor și familiei mele”

a spus Andreea Albăstroiu, una dintre donatoare.

Pe parcurs, însă, pe lângă cei înscriși, au mai venit și alți oameni, doritori să ajute.

Mihnea Andrei Diaconu, în vârstă de 7 ani, suferă de leucemie acută limfoblastică cu celule T, iar scopul campaniei este de a oferi lui și familiei sale greu încercate un suport moral, medical și financiar, menit să crească șansele de vindecare ale copilului.

Cei care doresc să îl ajute şi financiar pe Mihnea o mai pot face donând în contul: RO30INGB0000999906587641, Titular: Diaconu Matei. Detalii plată: „Donaţie pentru Diaconu Mihnea Andrei”. În momentul de față, băiețelul este internat în București, la Institutul Clinic Fundeni.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite