SMART Craiova

Atelierul lui Moș Crăciun, locul în care obiectele din lut prind viață

Este perioada sărbătorilor, luna din an când spiritul bucuriei ne cuprinde mai mult ca niciodată. În goana după daruri pentru cei dragi, în Piața Mihai Viteazul, în una din căsuțele de lemn vă așteaptă pentru prima dată, Atelierul lui Moș Crăciun.

Doi tineri craioveni, studenți la Facultatea de Automatică din Craiova, încearcă să dezvolte afacerea unor prieteni din Timiș (Lutelier manufactura ceramica – pe pagina de facebook), și în orașul nostru. Obiecte din ceramică, lucrate manual sunt așezate pe rafturile din interior, gata să fie alese pentru a prinde puțină culoare, pentru a prinde viață și a ajunge în casele dumneavoastră.

„Brăduți, clopoței, figurine, Moși Crăciuni sunt doar o parte din obiectele noastre din ceramică, cu decorațiuni aplicate manual. Sunt obiecte lăsate în culoarea lutului tocmai pentru a oferi cumpărătorului posibilitatea să le picteze pentru cineva drag, așa cum îi spune sufletul. Ideea este una simplă, după achiziționarea unui astfel de ornament, noi punem la dispoziția cumpărătorului gratuit culori, pensule, îi oferim sfaturi, iar obiectul cumpărat devine unicat, poartă amprenta celui care l-a finisat. E o poveste frumoasă care vrem să prindă și în rândul craiovenilor ”

a spus Ingrid Andreea, tânăra care de la deschiderea târgului de sărbători din Craiova stă zilnic în Atelierul lui Moș Crăciun.

Atelierul este deschis pentru toți, copii și adulți, și este considerat un mod altfel de a petrece câteva minute pentru a crea o piesă unicat pentru o persoană apropiată. Cum întreaga operațiune de pictare a obiectelor din lut se petrece în interiorul căsuței, puțini sunt craioveni care au trecut pragul pentru a vedea ce minuni oferă Moșul în atelierul lui.

“Am avut situații când au achiziționat un obiect și ne-au spus să îl pictăm noi. Le-am explicat atunci că politica acestui atelier este ca cel care cumpără decorațiunea să o și personalizeze. Avem însă și părinți care au reacționat foarte bine, ideea noastră li se pare minunată. De când ne-au descoperit, vin zilnic cu copiii să picteze câte un mic obiect. Atelierul lui Moș Crăciun este locul în care imaginația, creativitatea, iubirea dau suflu unui obiect simplu, din lut”

a adăugat Ingrid.

1 comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite