SMART Craiova

Winterland – sau cum studenții de la Peisagistică au muncit pentru o cauză nobilă

Cea de-a șaptea ediție a Târgului de Crăciun Winterland s-a deschis, joi, la ora 12:00, în holul central al Universității din Craiova.

Studenții de la Facultatea de Horticultură, Specializarea Peisagistică, au confecționat, și în acest an, obiecte decorative, pe care le-au scos la vânzare, având o cauză nobilă. Banii strânși vor merge la Mihnea Andrei Diaconu, un băiețel de 7 ani din Craiova diagnosticat cu leucemie, familia greu încercată având nevoie de tot sprijinul pe care comunitatea îl poate oferi.

Cei curioși au putut găsi aici diverse obiecte confecționate din materiale naturale, precum brazi în miniatură, decorați cu diverse elemente, bufnițe, coronițe, oameni de zăpadă făcuți din ciorăpei umpluți cu orez, înfofoliți colorat, dar și ornamente pentru pomul de Crăciun.

„Avem steluțe confecționate din paste făinoase, dar și inimioare confecționate și cusute manual. Avem și niște gnomi puși pe o bucată de lemn, cu mușchi și licheni, Moși Crăciuni făcuți din conuri de hârtie și îmbrăcați cu sfoară și sticle de vin decorate de Crăciun. Am muncit foarte mult la ele”

a declarat Maria Ungureanu, studentă în anul IV la Facultatea de Horticultură, Specializarea Peisagistică.

Studenții implicați în proiect au primit diplome pentru participarea la acest târg de la rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite