SMART Craiova

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova, aproape gata. Termenul limită: primul trimestru al anului

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova ar trebui să fie gata în primul trimestru al acestui an, conform unui răspuns oficial transmis de Ministerul Sănătății, la solicitarea SMART Craiova.

„Studiul de fezabilitate pentru demararea construcției Spitalului Clinic de Urgență Regional Craiova este în curs de elaborare de către experții contractați de catre Banca Europeană de Investiții, livrarea documentației fiind prevăzută pentru primul trimestru 2018”

au transmis reprezentanții ministerului.

Totodată, aceștia au precizat, la solicitarea SMART Craiova, și chestiuni legate de licitațiile pentru proiectare, construcție și dotare cu echipamente.

„După aprobarea aplicațiilor de către Comisia Europeană se vor demara următoarele faze ale proiectului, respectiv demararea achiziției lucrărilor de proiectare, construcție, dotare cu echipamente, conform modelului de achiziție convenit cu experții internaționali”

au mai precizat cei de la minister.

Ca număr de paturi, reprezentanții instituției au explicat că grupurile comune din minister și de la Banca Europeană de Investiții lucrează la finalizarea structurii de paturi propusă pentru spitalul regional. Valoarea totală estimată a proiectului este de 300 de milioane de euro, o parte din finanțare fiind asigurată din fonduri europene.

Amplasamentul pentru construirea noului spital regional din Craiova a fost stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 729/2017.

Alături de Craiova, alte două spitale regionale ar urma să fie construite în România, la Cluj-Napoca și la Iași.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite