SMART Craiova

Metal Bunker VI: Violentor, Warhanger și Flag Of Chaos, live la CCS Craiova, în februarie

Metal Bunker VI aduce, în zilele de 16 și 17 februarie, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, o nouă ediție de muzică undeground, cu trupe binecunoscute de către fanii genului.

Fără să aibă o școală atât de cunoscută – dar nici clișeică – precum Norvegia, Suedia sau Polonia, Italia a dat câteva dintre cele mai interesante nume în materie de metal extrem, mai ales în partea întunecată a acestuia. Vorbim, desigur, de trupe istorice că Death SS, Bulldozer sau Mortuary Drape, dar și de cele mai noi care, în ultimii ani, își fac tot mai des simțită prezența pe afișele festivalurilor cult din Europa. Dintre acestea, alături de Blasphemophagher, Baphomet’s Blood, Bunker 66, Krossburst sau Extirpation, se remarcă și trio-ul toscan Violentor, probabil cel mai sincer și direct act dintre cele menționate mai sus.

Old school speed’n’thrash-ul adus la zi de acea abordare care te face să nu te simți bine dacă nu-i pui și un blackened în față, dar și de identitatea proprie care transpare firesc, dincolo de influențele precum Razor, Onslaught sau Sodom vechi, va fi prezent și în cadrul actualei ediții Metal Bunker. Vorbim despre ediția cu numărul 6, iar Violentor va fi aici ca parte a unui mic turneu pe care trupa îl susține în România, denumit sugestiv Dirty Speed Metal.

Warhanger face parte – atenție la asta! – din al doilea val din noul val de thrash metal din București, fiind înființați doar puțin după trio-ul care a dat primul val – Crossbone, Damage Case și Berserkers. Tinerii bucureșteni, care se și identifică NWOTM, sunt băieți sinceri și abordează thrashul frontal, fără să-l ia la puricat, direct în miezul lui, cu bune și cu rele: influențele clasice gen Annihilator și Metallica se împletesc cu cele hardcore și groove dobândite la școală Pantera – poate și după niște meditații cu Hatebreed – rezultând un material numai bun de alergat după el în față scenei.

A treia trupa anunțată este Flag Of Chaos, trupa craioveană, tânără atât în spirit cât și în abordare. Metal goteburgez cu – și mai multe – influențe core, dar în care se mai amestecă și influențe cool.

Detalii despre bilete și noutăți în line-up vor fi făcute publice săptamana viitoare.

Metal Bunker nu este doar un festival, ci și o mișcare pornită din inițiativa publică în cadrul comunităților metal și punk din Craiova, cu scopul simplu de a conecta orașul la scenele metal și punk din țară și din lume.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite