SMART Craiova

JCI Craiova vine în sprijinul tinerilor care doresc să își deschidă o afacere

Asociația Junior Chamber International (JCI) Craiova vine în sprijinul tinerilor între 20 și 40 de ani care doresc să își deschidă o afacere sau care, pur și simplu, vor să știe cum funcționează programele de finanțare pentru afaceri. Cei din JCI, împreună cu Mercur Center și Evobrand au, în acest an, mai multe evenimente menite să anime comunitatea antreprenorială, iar acesta este unult dintre ele.

Craiova StartUP va avea loc joi, 1 februarie, ora 17:00, la etajul IV al Mercur Center și are ca scop informarea celor între 20 și 40 de ani, interesați să își deschidă o afacere non agricolă în mediul urban din regiunea Sud-Vest.

Ideea de bază este promovarea finanțărilor către tineri, tineri care au idei creative sau care, pur și simplu caută finanțare pentru a intra în rândul antreprenorilor. Acest prim eveniment face parte dintr-o serie de evenimente în care vom aborda și finanțările agricole, finanțările guvernamentale și le vom expune tinerilor interesați. Cred că este foarte important ca tânărului respectiv să i se expună informația concret – cine finanțează, ce finanțează, cum finanțează -, să nu se trezească în perioada de implementare cu tot felul de adaosuri. Încercăm să expunem realitatea așa cum este ea, pentru ca oamenii să fie ghidați cât mai corect”

a explicat, pentru SMART Craiova, organizator al evenimentului și vicepreședinte al JCI Craiova, Iulian Tănase.

Participanții la eveniment vor primi informații cu privire atât la condițiile de accesare a fondurilor, tipurile de investiții și cheltuieli eligibile, cât și modalitatea de plată sau sustenabilitatea firmelor. Evenimentul se va concentra pe România Start Up Plus și Start Up Diaspora, cele două programe de finanțare, în cadrul seminarului urmând să fie prezentate diferențele dintre ele, avantajele/dezavantajele lor, precum și condițiile specifice fiecăruia.

Experții invitați să vorbească despre aceste două programe sunt Gabriel Vlăduț – director IPA Craiova, Ana-Maria Mogoșan – expert accesare fonduri – Romania Start-up Plus și Daniela Mihai – expert accesare fonduri – Diaspora Start-up. Atât Diaspora Start-up cât și România Start-up Plus (RSUP) sunt ample linii de finanțare a microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM), alături de poate mai cunoscutul program Start-up Nation (SUN), prin care statul spune că va acorda fonduri nerambursabile de până la 40.000 euro noilor IMM-uri, în anumite condiții.

Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie completând formularul de aici.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite