SMART Craiova

Oltenii sunt așteptați cu planuri de afaceri, 40 dintre ele vor primi susținere pentru demararea afacerii


„Antreprenoriat urban: de la start-up la afacere sustenabilă” este proiectul ce a fost lansat astăzi la Universitatea din Craiova, implementat de SC PRIMASERV SRL, în parteneriat cu ASOCIAȚIA ECONYOUTH și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

La conferință au participat: prof.univ.dr. Leonardo – Geo Mănescu – director INCESA, Silviu Cristian Ștefănescu – Dragotă ( manager de proiect), Sorin Manda ( admnistratorul public al Craiovei), Cosmin Vasile (vicepreședintele Consiliului Județean Dolj), Camelia Olari (Reprezentant BCR), precum și Dragoş Troanţă Turculeanu (Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj).

Am constatat că există nevoie de firme care să contribuie la creșterea bugetului regional, astfel că, ne-am gândit să concepem un proiect care va avea un grup țintă de 375 de persoane. Dintre acestea se vor alege 40 de planuri de afaceri, planuri care ajută la dezvoltarea domeniilor precum IT, creație și producție”

a declarat managerul proiectului.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni și are ca principal obiectiv dezvoltarea antreprenorială în regiunea de Sud – Vest Oltenia prin stimularea ocupării pe cont propriu.

Universitatea din Craiova susține și stimulează antreprenoriatul nu prin vorbe, ci prin fapte. Colaborarea de până acum și perspectivele sunt frumoase, iar noi încurajăm studenții să aplice pentru acest proiect ”

a spus prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu.

Proiectul are la bază mai multe criterii de eligibilitate, precum: vârsta minimă să fie aceea de 18 ani, domiciliu stabil în regiunea de S-V Oltenia (județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți), minim studii medii absolvite. Sunt vizate persoane din toate categoriile: șomeri, persoane inactive, salariați.
De menționat este faptul că activitatea firmelor trebuie să nu fie de ordin agricol, întrcât operațiunea proiectului constă în creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Persoanele participante în cadrul lansării proiectului au încurajat inițiativa aceasta prin care li se dă posibilitatea tinerilor să-și contruiască și consilideze viitorul, ajutând la dezvoltarea regională.

Andreea Ciobanu, reprezentant ECONYOUTH, a precizat proiectul „ Antreprenoriat urban: de la start-up la afacere sustenabilă” are o durată de trei ani și este formulat în trei etape. În primul an al proiectului se dorește promovarea proiectului, identificare și selectarea grupului țintă, formarea competențelor antreprenoriale.
Pentru promovarea acestui proiect se vor realiza caravane de informare în toate reședințele de județ, a declarat la finalul conferinței managerul de proiect, Silviu Cristian Ștefănescu – Dragotă.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite