SMART Craiova

Studenții străini, premiați în cadrul Galei Erasmus

Zeci de studenți străini care studiază la diverse facultăți din cadrul Universității din Craiova au fost premiați, astăzi, în cadrul Galei Erasmus Student Network. Amfiteatrul Drăgan a fost luat cu asalt de tineri străini care au venit să își primească premiile, pe diverse secțiuni: de la premiul pentru cel mai atractiv, până la cel mai informat student Erasmus.

Gala Erasmus Student Network capătă o tradiție în rândul Universității din Craiova, Departamentul de Relații Internaționale, evenimentul aflându-se la cea de-a VII –a ediție.

Studenții beneficiază de o bursă de studiu și sunt cazați în Căminul nr.8 al Universității din Craiova. În acest an avem aproximativ 200 de studenți străini, în cadrul mai multor facultăți, cei mai mulți studiază la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Litere, Facultatea de Automatică”

a spus Elena Monica Cranta, asistent programe extracomunitare în cadrul Departamentului de Relații Internaționale.

Această gală a strâns într-o încăpere oameni a căror cultură, limbă și țară este total diferită, însă acest lucru nu s-a observat în momentul în care au interacționat. Au aplaudat și felicitat de fiecare coleg premiat.
Tot astăzi s-au împlinit trei ani de la înființarea oficială a Asociației ESN , ceea ce le-a dat prilejul organizatorilor să le mulțumească membrilor voluntari activi și devotați. Printre titlurile premiilor primite se numără și acela de cel mai motivat membru Erasmus Student Network.

Sobir Khalikov a primit astăzi titlul de „ The Russian Coeur”. Studiază Afaceri Internaționale la Universitatea din Craiova și a mărturist că este implicat în majoritatea proiectelor de acest gen. Studentul își dorește ca în viitor să își deschidă propria afacere. Întrebat dacă dorește să se întoarcă în Rusia, acesta a răspuns: „Îmi plac oamenii de aici, îmi place cum am fost primit, dar doresc să mă întorc în țara mea”, a spus studentul.

La finalul galei, a rulat un film cu poze de la activitățile studenților Erasmus. S-a organizat, de asemenea, un concurs prin votul celor prezenți, concursul având ca miză câștigarea premiului de regele Erasmus, regina Erasmus și cel mai bun Erasmus.

Munca Departamentului de Relații Internaționale a fost, de asemenea, apreciată prin oferirea diplomei „Most Supportive Partner.”

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite