SMART Craiova

Emoții pentru mii de liceeni. Luni începe Bacalaureatul

Emoții mari pentru elevii de clasa a XII-a. În numai două zile începe bacalaureatul, cu probele pentru evaluarea competenţelor. Luni, 12 februarie, va avea loc prima probă orală, la limba română.

Înscrierile pentru susținerea examenului de bacalaureat în prima sesiune au avut loc în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

S-au înscris atât elevii din seria curentă, cât și cei din seria precedentă. Candidații care au mai dat examenul de bacalaureat au voie să-l susțină de două ori fără a plăti, urmând ca apoi aceștia să plătească o taxă în cazul nepromovării examenului. Taxa este de 280 de lei pentru persoanele care susțin toate probele ( 30 de lei pentru competențe și 60 lei pentru probele scrise)”

a spus Monica Sună, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj.

În zilele de 16 februarie, 19 februarie şi 20 februarie are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Ministerul Educaţiei va organiza, în intervalul 19 – 22 martie, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite