SMART Craiova

La Ada în atelier. „Atelierul de fericire”, un alt concept pentru cadourile-unicat

Căutarea unui cadou ne poate aduce pe mulți dintre noi în pragul unei crize de nervi. Fie nu găsim ceea ce dorim pentru cei dragi nouă, fie găsim, dar nu îi reprezintă total, fie considerăm că nu este suficient ceea ce le vom oferi. Aici intervine Ada, o tânără talentată care a decis că e momentul ca un cadou să fie unicat pentru persoana care îl primește și, prin asta, să o facă fericită. Așa s-a născut „Atelierul de fericire”, o altă idee de afacere, de data asta una colorată, inventivă și cu idei noi, care cu greu se epuizează.

Ada Glodeanu a început să picteze diverse obiecte în urmă cu doi ani, atunci când a realizat că acele cadouri pe care le oferea prietenilor nu reprezentau 100% ceea ce ea dorea să transmită. A început prin a realiza cadouri pentru prieteni, cadouri de suflet, care să aibă o anume semnătură. Practic, să fie cu adevărat ale persoanelor care le primesc.

Vrei să-ți spun de ce m-am apucat de asta? A fost foarte comic. Eu m-am apucat de asta pentru că nu găseam cadouri pentru prieteni. La prieteni, cel puțin la cei apropiați, evitam să iau cadouri, pentru că puneam toți bani și cineva se ducea și cumpăra. Așa că eu și încă câțiva luam carduri-cadou. Mă săturasem de asta, te duci un an, doi, trei cu cardul, nu mai poți să te duci și în al patrulea. Așa că m-am apucat să le fac. Mie, personal, îmi place să primesc cadouri pentru mine, pentru sufletul meu, să se vadă că sunt ale mele. Să reprezinte ceva pentru mine. De la dat la un prieten care, la rândul lui, m-a rugat să îi pictez un cadou pentru altcineva, am ajuns aici. În prima jumătate de an cred că am ieșit pe pierdere rău de tot, pentru că nu puteam să le iau bani prietenilor”

povestește Ada.

„Până pe 15 trebuie să îi trimit prietenei mele 200 de broșe, la Viena”

De doi ani, așadar, Ada pictează diferite obiecte, chiar orice obiecte. Căni, pahare, genți, portofele, agende, broșe pe care fie le pictează, fie le realizează de la zero, pahare pentru nunți, cutii, cufere și, mai nou, și mobilă. În ultimul an, spune Ada, mica ei afacere a început să ia o amploare destul de mare, mai puțin în Craiova, căci tânăra a ales să nu facă o publicitate agresivă a ceea ce realizează.

Livrez în țară, iar acum lucrez la niște broșe din lemn pe care trebuie să le trimit la Viena. Am o prietenă acolo care are un magazin, iar în jurul datei de 1 martie ia mărțișoare pentru românii de acolo. În general, cei de acolo preferă țărăncuțele și iile. Până pe 15 trebuie să îi trimit prietenei mele 200 de broșe”

explică Ada. Cu migală, pasiune și plăcerea de a face ce îți dorești, tânăra reușește să facă aceste mici obiecte unicat, în ciuda faptului că îi ia destul de mult să le realizeze. La o singură broșă, spre exemplu, petrece 40 de minute.

Ada nu vinde doar ceea ce are deja realizat, ci primește și comenzi pentru cadouri, cu diferite ocazii. Poate fi o aniversare, pur și simplu un cadou oferit fără un prilej anume, iar acum au început comenzile de Valentine’s Day.

Cutii-cadou pentru bebeluși

O altă latură a Atelierului de fericire este și Baby Box Gifts. Ada s-a reunit cu o altă fată talentată, care face jucării, creând, ambele, seturi de cadou pentru bebeluși. În ele, la cerere, Ada poate picta și body-uri pentru cei mici.

Tot la fel, ideea asta a venit după ce o prietenă a născut în octombrie, iar verișoara mea în decembrie. Toată lumea se ducea și cumpăra hăinuțe și chestii pentru copii și le duceau drept cadou. Am crezut mereu că lipsea ceva, ceva care să fie numai al copilului respectiv, așa că m-am apucat să pictez cutii. Am vorbit cu fata care face jucăriile și am zis să facem seturi pentru copii”

povestește tânăra.

Ada a mai participat la diverse târguri de obiecte handmade, iar în viitor își dorește să aplice pentru programul de Start-up, pentru a-și pune și mai bine afacerea pe picioare. Cu toate astea, dorința ei cea mai mare este să implice oamenii care iau cadouri de la ea în activitatea de realizare a acestora.

Mi-ar plăcea, în viitor, chiar să iau un spațiu, și mi-ar plăcea să fac ateliere cu copiii. Asta mi-ar plăcea cel mai mult. Și, mai mult, dacă vrei tu un cadou, să zicem, mi-ar plăcea să vii să mă ajuți să îl facem împreună, să lucrezi și tu la el. Să spui ‘uite, și eu am contribuit la ceea ce îți ofer astăzi’”.

„Nimeni nu are satisfacția pe care o am eu atunci când lumea vine să ia cadourile de la mine”

Deși Ada s-a pregătit pentru altă carieră, făcând asistență medicală și IS, a ales să meargă pe partea aceasta de talent și creativitate. Spune că e mult mai bine să te organizezi singur și, plus de asta, ai o satisfacție mai mare atunci când chiar creezi fericire.

M-am trezit așa, cu acest nume, care mi s-a părut reprezentativ pentru ceea ce fac eu. Toată lumea îmi trimite o poză, spre exemplu, să fac ceva asemănător, dar altfel. Nici ei nu știu prea clar ce vor, iar eu le spun că o să fac cum cred eu de cuviință, după cum îi văd și îi cunosc. La final, când vin să ia cadoul, văd fericirea și bucuria oamenilor când se uită la ce am făcut. Atâta timp cât am talentul ăsta, m-am gândit, de ce să nu profit de el? O facultate poate să o facă oricine sau zece facultăți, dar nu toată lumea are posibilitatea să picteze. În plus, e mai bine. Îmi fac programul cum vreau, știu cum să îmi organizez timpul, e mult mai ok așa. Iar nimeni nu are satisfacția pe care o am eu atunci când lumea vine să ia cadourile de la mine”

explică ea.

Deși obiectele handmade se încadrează într-un domeniu care încă nu și-a atins apogeul în România sau în Craiova, Ada spune că secretul este să nu îți creezi contextul unei dezamăgiri.

Eu nu mi-am pus un target, să zic că luna asta vreau să fac atâția bani. Pentru că, dacă faci asta, vei fi dezamăgit. Și ești dezamăgit o lună, două, trei, după care renunți”.

Cu toate că la fericire e destul de greu să renunți.

Pe Ada o găsiți pe Facebook, la Atelierul de fericire și la Baby Box Gifts.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite