SMART Craiova

Comunicat de presă – Primăria Craiova, gazda Ambasadorului Republicii Africa de Sud la București

Conducerea Municipiului Craiova, reprezentată de viceprimarul Stelian Bărăgan și administratorul public Sorin Manda, a fost luni, 12 februarie, gazda Ambasadorului Africii de Sud la București, Excelența Sa Jabu Mbalula și al Secretarului 1 Politic al Ambasadei, Tiba Bethwell.

Aflat pentru prima oară într-o vizită oficială în Craiova, Excelența Sa Jabu Mbalula a dorit să cunoască mai multe detalii despre Municipiul Craiova și posibile legături comune de dezvoltare ulterioară a relațiilor internaționale dintre cele două țări. “Scopul principal al vizitei noastre este cunoașterea orașului dumneavoastră și a dezvoltării sale economice, sociale și culturale, pentru a putea îndruma investitorii din Africa de Sud care sunt interesați de stabilirea de relații și colaborări cu orașe din România și pentru a putea face schimb de idei și bune practici”, a transmis E.S. Jabu Mbalula, la debutul întâlnirii cu oficialitățile craiovene.

Principalele domenii pe care reprezentanții Republicii Africa de Sud s-au arătat interesați să le dezvolte în Municipiul Craiova sunt cele legate de creșterea economică, de investiții în infrastructură, dezvoltarea exporturilor din Africa de Sud, precum și aspecte legate de tineret, implicarea tineretului în comunitate și, în special, în proiecte de antreprenoriat. “I-am prezentat E.S. Jabu Mbalula principalele argumente pentru care Craiova este considerată capitala Olteniei din punct de vedere economic, social, educațional și cultural, dar și deschiderea noastră în vederea creării unor punți directe de legătură între Municipiul Craiova și parteneri instituționali din Republica Africa de Sud, cu atât mai mult cu cât investitorii care aleg Cetatea Băniei beneficiază de numeroase facilități oferite de autoritățile locale”, a menționat viceprimarul Stelian Bărăgan.

La rândul său, administratorul public Sorin Manda a prezentat E.S. oaspeților punctele forte ale Craiovei din punct de vedere cultural, dezvăluind că municipiul nostru este printre puținele din țară care a avut ocazia, deja, să ia contact cu artiștii din Republica Africa de Sud, grație companiilor de teatru invitate în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare.
Serviciile sociale și sănătatea au reprezentat un alt domeniu de discuție, Excelența Sa arătându-se extrem de interesat de facilitățile oferite și de proiectele de investiții realizate în Municipiul Craiova și în aceste domenii.

Aflat la primul său mandat în calitate de diplomat, Excelența Sa Jabu Mbalula și-a exprimat dorința ca, la următoarea vizită în Municipiul Craiova, să viziteze zonele de creștere economică reprezentative și, acolo unde se evidențiază aspecte inovative, să le propună spre concretizare în proiecte de succes în Africa de Sud.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite