SMART Craiova

Colegiul „Carol I” și Opera Română Craiova, în vizorul CNI pentru reabilitare

Clădirea care găzduiește Colegiul Național „Carol I” și Opera Română Craiova ar putea fi reabilitată din fonduri ale Companiei Naționale de Investiții, conform unui anunț făcut de reprezentanții acesteia pe pagina oficială de Facebook.

Compania Națională de Investiții (CNI) a primit solicitări privind reabilitarea Colegiului „Carol I”, respectiv a Operei Române Craiova. În prezent, documentația se află în curs de analiză pentru a identifica soluția optimă privind realizarea celor două obiective”

notează cei de la CNI.

Modernizarea Operei Române Craiova este menționată și în varianta actuală a programului de guvernare.

Contractul privind reabilitarea și consolidarea clădirii a fost scos de două ori la licitație, din fonduri de la bugetul local, însă ambele proceduri de achiziție au fost anulate din cauza faptului că au fost depuse oferte neconforme. Clădirea ce găzduiește Colegiul Național „Carol I” este monument istoric de interes național, unul dintre cele mai remarcabile pentru orașul nostru, însă se află într-o stare avansată de degradare. Prestigioasa instituție de învățământ împlinește, în acest an, 192 de ani de la înființare.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite