SMART Craiova

Florin Gardoș și portughezul Andre Santos, ultimele achiziții ale echipei lui Mangia

Universitatea Craiova și-a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ultimele două achiziţii . Astfel, echipa antrenată de Devis Mangia s-a întărit cu Florin Gardoș și portughezul Andre Santos.

Preşedintele CS U Craiova, Marcel Popescu, a precizat, în cadrul conferinței, faptul că până în ultimul moment, Universitatea Craiova a încercat să se întărească, să aducă unul, doi sau chiar mai mulți jucători.

Sunt achiziții cu care atacăm play-off-ul și sfertul de finală al Cupei României contra Dinamo București. Este extraordinar că am reușit să aducem jucător din Premier League, pe Florin Gardoș, căruia îi dorim ca prin Universitatea Craiova să revină la Echipa Națională. Celălalt jucător, la fel, cu un CV consistent, a evoluat pentru naționala Portugaliei. Faptul că jucători importanți își doresc să evolueze pentru Universitatea Craiova nu poate decât să ne bucure”.

Florin Gardoș, prezentat oficial la Universitatea Craiova, speră să revină la echipa națională din postura de jucător al Craiovei. Mai mult decât atât, sportivul a mărturisit că a fost extrem de impresionat de tot ce se întâmplă la Universitatea.

Am ales să vin la Universitatea Craiova pentru că aici am fost dorit de toată lumea: conducere, antrenori. Impresia este una foarte bună încă de la primul contact pe care l-am avut cu cei de la Craiova. Totul a mers foarte rapid, oamenii au fost profesioniști. Când am plecat din România, lucrurile nu erau atât de bine puse la punct. Sunt pregătit să evoluez în partida contra Timișoarei, însă este destul de greu să-mi dau seama la ce nivel de pregătire fizică sunt. Ultimul meci în care am evoluat a fost în ianuarie, când am evoluat pentru echipa secundă a lui Southampton. Îmi doresc să revin la forma mea fizică de dinainte de accidentare și să îmi ajut echipa cât mai mult”

a spus Florin Gardoș.

Pentru Gardoș, câștigarea titlului este obiectivul pe care și-l propune.

Măcar o clasare în primele două, nu avem voie să ratăm. Gică Popescu a fost pentru mine un exemplu ca și ceilalți jucători din Generația de Aur. Vreau să îi fac o promisiune, aceeași ca și suporterilor craioveni, îmi doresc să revin la forma mea fizică de dinainte de accidentare cât mai repede și să îmi ajut echipa cât mai mult. Singura echipă cu care am avut contacte în această perioadă a fost Viitorul. Am discutat mult cu Gheorghe Hagi și vreau să îi mulțumesc pentru sfaturile pe care mi le-a dat. Cu Southampton mai am contract până în vară. Iau în calcul ca din vară să continui aici. Am o înțelegere cu clubul și dacă totul va merge bine, vom continua și din vară. În România, în momentul acesta nu foarte multe echipe folosesc acest sistem cu trei fundași centrali. Cred ca orice sistem dacă funcționează și dă satisfacție, atunci trebuie folosit”.

Andre Santos, cel de-al doilea jucător transferat de Universitatea Craiova, a povestit că a fost impresionat de stadionul din Bănie, dar și de suporterii echipei craiovene de fotbal.

Am venit la Universitatea Craiova și am găsit un club profesionist. Am văzut și pe internet fotografii despre ce înseamnă acest stadion și numărul mare de suporteri prezenți la fiecare meci. 20.000 de suporteri spune foarte mult. Am prieteni în România, Diego Salomao cu care de altfel am și fost coleg la Sporting cât și la Deportivo. Am discutat cu el și mi-a spus aceleași lucruri: Universitatea este o echipă puternică, cu suporteri foarte frumoși. Am discutat și cu Thiago și mi-a spus că la Craiova este o echipă extraordinară. Când am început discuțiile cu Craiova am căutat pe internet informații despre echipă. Am găsit informații despre istoria echipei, despre semifinala de cupă europeană contra Benfica Lisabona. Nu sunt un suporter al echipei Benfica. Știu că momentan avem o echipă bună, cu un staff foarte bun. În acest moment știu că este greu să revin în Echipa Națională a Portugaliei. Îmi doresc să evoluez aici cât mai bine și să câștigăm titlul. Sunt convins că dacă voi evolua cât mai bine pentru echipa mea o să intru în vizorul antrenorului”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite