SMART Craiova

Târgul Gaudeamus 17 ajunge la Craiova săptămâna viitoare

Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, revine la Craiova, săptămâna viitoare, începând cu data de 28 februarie, și va rămâne în Cetatea Băniei până duminică, 4 martie. Ca de obicei, târgul este găzduit de foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Programul de vizitare va fi de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00, iar duminică, în ultima zi a târgului, între 10:00 și 14:00. Intrarea va fi liberă pentru toate categoriile de vizitatori.

Evenimentul ajuns, în acest an, la cea de-a 17 a ediție, pe lângă faptul că este un târg de carte și un prilej de conectare la noutățile din lumea literară și nu numai, mai reunește și trei proiecte conexe. Este vorba despre Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, numit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Internaţional Gaudeamus, dar și despre „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, care îşi propune să acorde vizibilitate performanţelor învăţământului românesc şi să promoveze elevii medaliaţi la concursurile internaţionale la diverse discipline.

Nu în ultimul rând, vorbim despre proiectul „Cărţile se întorc acasă”, o campanie de donaţii derulată în beneficiul bibliotecilor publice din întreaga ţară, cu sprijinul vizitatorilor şi al expozanţilor. De la demararea acestui proiect, în anul 2010, circa 151.600 de volume au fost donate către 350 de biblioteci publice, majoritatea aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite