SMART Craiova

Laser tag vă cheamă la „împușcături”, în subsolul unei case din Craiova

Când ai făcut ultima dată mișcare și te-ai și distrat, în același timp? Știm, poate a trecut mult de atunci și poate chiar ți-ar prinde bine să îmbini utilul și plăcutul. La asta s-a gândit și Boxy, adică Bogdan Ungureanu, împreună cu alți doi prieteni ai lui, atunci când a deschis Bunker Laser Tag Arena, singurul loc din Craiova în care se poate juca acest sport.

Laser tag este un sport individual sau de echipă. Îmbraci o vestă, ea are pe ea niște senzori, iar la vestă ai conectată o armă care trage cu o diodă infraroșu sau cu laser, după caz. Senzorii de pe vesta adversarilor înregistrează punctajul tău și viceversa, și tot așa alergi, te ascunzi, ataci, „împuști” și câștigi. E vorba nu doar de faptul că arzi o mulțime de calorii, ci și de calcule, tactică, atenție, simțuri. Totul în subsolul unei case de pe strada Eugeniu Carada, nr. 4, chiar pe lângă Casa Studenților.

Cum a început totul?

Nu ne-am decis să facem asta, ci mai degrabă am simțit că orașul nostru are nevoie de ceva de genul acesta și că ar fi păcat să nu facem asta dacă avem posibilitatea. Ne-am unit forțele trei indivizi simpatici și puși pe treabă și, ușor-ușor, din luna septembrie, anul trecut, am început să dăm drumul la treabă”

povestește Boxy.

„Am observat un trend în Craiova, de a ieși în oraș fără să pui osul la treabă”

Ideea de a deschide această arenă de laser tag a pornit din dorința de a-i scoate pe oameni din casă. Pe lângă ceea ce face acum, Boxy este și instructor de breakdance, a fost personal trainer și a lucrat și lucrează în continuare cu copiii de la Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, pe care îi învață altfel tainele dansului. Astfel, arena de laser tag a venit ca o completare.

Am observat un trend în Craiova de a ieși în oraș- de a merge acasă, de a ieși în oraș – de a merge acasă, fără să pui osul la treabă. E cam dubios să ieși în oraș, să faci sport doar cu mâinile, să ridici ceva de jos până la un nivel al feței (râde – n.r.) și să nu faci ceva mai sănătos, mai spre exercițiile cardio. După o lungă și amplă căutare de idei, ne-am oprit la laser tag. (…) Oamenii fac foarte bine în Craiova treaba lor pe săli de fitness și nu aveam cum să completez eu segmentul acesta. Ne-am orientat, am văzut că asta lipsește. A mai existat un club de laser tag în trecut, în Craiova, care a fost foarte tare, și ne-a plăcut mult ideea”

mai spune Boxy.

La Bunker Arena de pe Carada au fost pregătite patru sisteme de joc, în funcție de dorințele participanților. Deathmatch, unu la unu, Teamplay, echipă versus echipă, Capture The Base, unde trebuie să cucerești baza adversarului, și Domination Box, unde trebuie să controlezi un punct central al arenei.

Momentan, la Bunker Laser Tag Arena se merge prin rezervare. Totul e simplu: îți strângi prietenii, suni la Bunker, te programezi, momentan după ora 16:00, și te duci. O sesiune de 15 minute costă 19 lei de persoană, iar prețul începe să scadă odată ce numărul de persoane depășește patru, la 12 persoane costurile ajungând și la 10 lei/persoană.

Garantat, într-un sfert de oră ești terminat. Nu ai ce face, nu ai cum să reziști o oră întreagă în arenă”

spune Boxy, explicând că este un sport foarte solicitant.

Și nu este vorba doar despre faptul că faci mișcare. Având în vedere locul în care se desfășoară „acțiunea”, trebuie să fii atent la pereți, la praguri, la adversari, să știi unde să te ascunzi, să anticipezi mișcarea adversarului și să fii mereu în mișcare. Dacă nu mai ai „gloanțe”, îți încarci automat „pușca” sau mergi la punctele de reîncărcare. Pe scurt, dacă nu te miști, „mori”, iar adversarul câștigă. Locul chiar e scos dintr-un joc pe calculator. Numai că, în scenariul acesta, te miști și te simți mult mai bine.

Aproximativ trei luni a durat amenajarea, fiind nevoie de modificări și la amenajarea labirintului, pe care îl veți vedea aici, dar și de desene, care au durat mult mai mult decât trebuia, pentru că nu ne-am grăbit la detalii. Am avut ajutorul unui băiat foarte talentat, Cătălin Moraru, iar de la el am „furat” cât am putut să furăm, idei, inspirație. Omul a fost genial. De acolo, eu și cu soția mea Nicoleta am mers mai departe. Și s-a legat”

a mai spus Boxy, care așteaptă feedback-ul clienților, pe măsură ce vin să încerce sportul și locul.

Playstation, jocuri de societate și Xbox One, în completarea laser tag-ului

Deasupra, la parter, Boxy și asociații lui pregătesc încă o surpriză pentru cei care preferă alte moduri de distracție. Locul va fi gata în maxim două săptămâni, când va fi și deschis, oficial, întregul „loc de joacă”.

Sunt sigur că o să prindă laser tag-ul. Avem foarte multe idei și vrem să facem treburi la care nici nu vă gândiți. Nu vreau să dau detalii, încă. O să merite așteptarea. Laser tag înseamnă mișcare, distracție, spirit de echipă. Dacă vii cu un prieten e posibil să nu mai fii prieten cu el după ce se termină sesiunea (râde – n.r.) sau e posibil să fii și mai mult prieten cu el. Este mai mult decât pare. Laser tag-ul chiar unește oamenii”

încheie Bogdan.

„Coordonatele” Bunker Laser Tag Arena sunt str. Eugeniu Carada, nr. 4. Înainte să mergeți, aruncați o privire și pe pagina de Facebook, unde găsiți toate detaliile pentru rezervări și programări.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite