SMART Craiova

România – Suedia, pe noul Oblemenco. Cosmin Contra: „Mi-ar plăcea să marchez 5 goluri”

Echipa națională a României s-a antrenat azi la baza „Aripile”, acolo unde s-a pregătit și echipa Suediei înaintea meciului de mâine de pe noul „Oblemenco”.


La conferința de presă de astăzi, premergătoare partidei, Cosmin Contra, selecționerul reprezentativei României, a declarat:

Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bine organizată, care a eliminat Italia de la Mondial. O echipă tipic nordică, foarte solidă. Azi voi lucra tactic cu jucătorii și le voi spune ce-mi doresc pentru ziua de mâine.
Toate meciurile de la națională sunt grele, înțeleg anumite comentarii, dar eu am venit să calific echipa la European. Așa că întotdeauna voi încerca să aliniez cel mai bun prim „11” care există, indiferent de nume și vârstă.
Mi-ar plăcea să joc fotbal spectaculos, să marchez 5 goluri, să am jucători cu anumite calități. Eu am însă altfel de jucători, vedeți și voi că acești jucători au schimbat atitudinea de la echipa națională. Nu am realziat nimic, dar suntem pe un drum bun. Lăsați-ne să muncim și să încercăm să jucăm cât mai bine.”

Contra a adăugat faptul că va încerca să introducă un prim 11 care să incomodeze adversarul. S-a arătat îngrijorat și de starea gazonului de pe Stadionul Ion Oblemenco, pe care-l va vizita mâine cu întreaga echipă.

Mă îngrijoreză starea gazonului, dar este și un exercițiu bun pentru a ne adapta la diferite condiții de joc și de antrenamente. Băieții au făcut-o foarte bine, n-au fost plângeri deloc până acum. Jucătorii au fost superprofesioniști. Trecem de la un gazon impecabil, precum cel din Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate. Trebuie să alergăm mai mult, să ne luptăm mai mult, vom vedea dacă suntem pregătiți.”

Prezent la conferință, Ciprian Tătărușanu, portarul Echipei Naționale a României, a spus că meciul va fi unul dificil având în vedere starea emoțională a suporterilor dar și a jucătorilor. Jucătorii Echipei Națională au mers astăzi cu coroane de flori pentru a depune un ultim omagiu fostei legende a fotbalului românesc, Nicolae Tilihoi.

E o stare de supărare aici, cu siguranță vom juca și pentru a-i dedica victoria lui Nicolae Tilihoi”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite