Vreți să vă bucurați în sfârșit de razele soarelui, să luați masa în oraș într-o atmosferă destinsă, să ascultați muzică, să priviți trecătorii? Aveți șansa să vă bucurați de toate acestea, într-un singur loc, pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, din Craiova. Timp de trei zile, aici este locul în care și-au dat întâlnire proprietarii restaurantelor pe roți, oameni pasionați de mâncare, dar și de festivaluri. Restaurantele mobile ne plimbă prin bucătăriile din întreaga lume.
Craiovenii care au trecut astăzi prin fața Teatrului Național au avut șansa să simtă aromele îmbietoare ale unor preparate pregătite în aer liber de oameni pasionați de bucătărie. Pentru Craiova conceptul de street food este unul nou, însă oamenii sunt dornici de produsele preparate la minut, chiar în fața lor.
Tatiana este din Craiova, bucătar într-unul dintre restaurantele locale. De mai bine de un an, lucrează cu alți bucătari din București.
Robert, de exemplu, a câștigat emisiunea MasterChef anul trecut! Ne-am propus să promovăm mâncărurile asiatice în România. Avem nevoie însă de timp pentru a pregăti craiovenii. Oamenii nu înțeleg calitatea mâncării gătite în fața clientului. Preferă la restaurant. Astăzi avem trei preparate și de mâine o să vindem și sushi, Yakitori cu pui, porc și calamar. Avem și pachețele de primăvară, cu sosurile adiacente”
a spus Tatiana Prună.
O altă bucătărie mobilă, o altă poveste, o altă aromă servită original. Burgerii rămân preferații clienților, burgeri adevărați, cu arome îmbietoare și sosuri speciale. Cei de la 2 Chefs pregătesc burger și hot-dog. Din vită 100%.
Craiovenii ne-au primit foarte bine. Clienții pe care i-am servit deja au fost foarte receptivi la imaginea care o avem noi, la produsele pe care le vindem. Hot-dog-ul este special făcut, preparat pentru street-food, să poată fi mâncat foarte rapid. Sosurile le facem noi, mai puțin cele comune precum ketchup-ul și maioneză. Suntem din București și participăm doar pe evenimente de street-food și suntem pentru prima dată în Craiova. Ne place ideea de street-food, avem contact cu foarte multe persoane. În România, street-food a apărut recent, de doar doi ani de zile. Au fost inițial atacate orașele mari, însă ușor-ușor trebuie să ajungă peste tot. Este adevărat că nici vânzătorii de street-food nu sunt foarte mulți. Dacă o să fie nevoie și oamenii o să ne cheme înapoi, o să venim la Craiova de fiecare dată”
a spus Răzvan Badea.
Pe lângă mâncărurile deja menționate, la street-food aveți ocazia să gustați porcheta preparată după o rețetă deosebită, burger taiwanez.
Suntem singurii din țară care facem Bao, burger taiwanez, cu o pâine foarte pufoasă pe care o preparăm la abur. Gătim carnea de porc timp de 10 ore, ceea ce o face foarte fragedă. Avem varianta și cu carne de pui. Suntem pasionați de bucătărie și asociatul nostru a stat șase luni în Shanghai și de acolo a adus multe secrete ale acestui produs. Burgerul este servit cu pesto din roșii deshidratate, murături taiwaneze și sosuri delicioase”
a spus Adrian Păduraru – BaoVanStreetfood, aflat pentru a doua oară la Craiova.
În stradă, în aceste zile, aveți șansa să îi vedeți și pe angajații și restaurantului Lino, din Craiova. Este o bucurie pentru ei, o șansă de a face demonstrații chiar în fața clienților, pasionați de fructe de mare.
Este normal să ieșim din restaurant și în stradă. Trebuie să ne dezvoltăm ca țară, începem să înțelegem conceptul de mâncare la un alt nivel, și îmbinăm distracția cu mâncarea. Învățăm oamenii să mănânce sănătos. Am mers pe bază de fructe de mare, scoicile marinate într-un sos alb făcut cu ghimbir, usturoi, lămâie și vin, și mai avem fructe de mare prăjite, calamari, creveți, homari, toate servite cu un sos de maioneză cu usturoi și pătrunjel. Momentan, craiovenii sunt puțin bulversați. Se uită și nu știu exact dacă este un bâlci, un târg sau este un festival de mâncare. Nu sunt încă obișnuiți cu ideea de festival de mâncare însă treptat-treptat se vor obișnui. Pe noi ne știu, ne cunosc din restaurantul pe care îl avem în Craiova și se uită la noi puțin diferit față de ceilalți participanți. Știu produsele noastre, vin și gustă. Sunt foarte fericită pentru această inițiativă. Sunt deja de doi ani la food-festival și este altceva. Ne și distrăm, cunoaștem oameni noi, învățăm o mulțime de chestii noi, unii de la ceilalți. Este ideea de a ne strânge un grup mare și toți facem același lucru, venim să mâncăm”
a spus Mayla Bucci– reprezentanta Restaurantului Lino.
Bucurați-vă în această seară, sâmbătă și duminică de street food. Este o modă care este peste tot în lume și care încet-încet intră și pe piața din România și implicit în Craiova. În aceste zile este prima experiență de street-food a anului. Organizatorii promit însă că nu se vor opri aici.
O să fie mai multe anul acesta. Din câte știu avem în România peste 250 de astfel de mașini, fiecare cu specificul lor, bucătărie internațională. Am adus de această dată patru bucătării internaționale: avem bucătăria japoneză, mexicană, taiwaneză și italiană, dintre care trei cu burger. Ne vom reîntâlni cu craiovenii undeva în jurul datei de 1 iulie, în vară, la un eveniment care dorim să fie mult mare decât acesta, să avem în jur de 25 de mașini. Această caravană va merge în toată țara, Râmnicu-Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Pitești, Timișoara și vom continua până la sfârșitul anului. Este foarte bine că începe să prindă acest concept și în România”
a spus Alexandru Pană, Asociația MediaZone, organizator Creative Food Festival.
Adauga comentariu