SMART Craiova

(Galerie foto): Pas mare spre finala Cupei României făcut de Universitatea Craiova

În fața a 20.000 de oameni dar și a finalistelor Cupei EHF la handbal, Universitatea Craiova a disputat prima manșă a semifinalei Cupei României. Cu 6 reușite, scor 5-1 pentru gazde, partida se înscrie la titlul de cel mai frumos al sezonului.

Încă din primele minute cele două echipe au demonstrat apetit ofensiv. Revenit în lot, ba chiar titular, Alexandru Băluță a deschis scorul în minutul 12, după o pasă a lui Gustavo.
În minutul 28, transferul iernii, Florin Gardoș a marcat cu capul după o lovitură de la colț, însă arbitrul a anulat reușita în urma unui fault în atac.
Alexandru Băluță a reușit dubla în minutul 31 al partidei, după o acțiune marca Mitriță. Însă bucuria oltenilor a durat puțin. Moldovenii au marcat în minutul 35 în poarta lui Nicolai Calancea, prin Acsinte, printr-o reușită aplaudată de spectatorii craioveni.


Dorind parca să încheie socotelile calificării încă din prima repriză, oltenii au revenit în atac și în ultimele minute ale primei părți au obținut o lovitură de la 11 metri, transformată de brazilianul Gustavo. 3-1 la pauză.


În partea secundă a partidei, același joc de care pe care, cele două formații încercând să înscrie. În minutul 63, cel de-al treilea atacant al Universității și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Dimitrov a centrat de pe partea dreapta a terenului și Mitriță a deviat mingea în poartă.
Ultimul gol al serii, și probabil cel mai frumos al partidei, cel de 5-1, a fost reușit de același Alexandru Băluță, acesta reușind primul hatrick al carierei.


Trebuie să mergem la Botoșani cu aceeași atitudine pozitivă, să încercăm să facem și acolo un meci la fel de bun. Acesta a fost probabil cel mai bun meci al sezonului, pentru echipa noastră. Am avut un procentaj foarte bun între ocaziile create și goluri.
Este foarte bine că Alexandru Băluță a reușit un meci bun. Este bine pentru el, pentru încrederea în sine. Nu reușise să marcheze în 2018 și este foarte bine că a reușit în această seară. Important este să jucăm ca o echipă. Atunci când o facem, avem aceste rezultate.”

a declarat antrenorul Devis Mangia.

E primul hattrick din cariera mea și mă bucur că a venit acum, în Cupă. E important să aducem Cupa la Craiova”

a declarat Alexandru Băluță, la finalul meciului cu FC Botoșani.

Craiova: Calancea – R. Popa (69 Screciu), Gardoș, Tiago – Dimitrov (87 Briceag), Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (76 Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă, Tincu (58 Plămadă) – M. Roman (86 Moruțan), Achim, Golofca – Golubovic. Antrenor: Costel Enache.
Arbitri: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Vodă; R – Horia Mladinovic.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite