SMART Craiova

100 de sportivi din țară prezenți la Craiova, la campionatul național de YONG CHUN QUAN

Clubul craiovean WU QUAN-LI „Forta celor cinci pumni”, împreună cu Federația Română de Arte Marțiale, au organizat astăzi, 26 mai 2018, campionatul național de YONG CHUN QUAN (WING CHUN – Boxul Frumoasei Primăveri), ediția a II-a.


Competiția sportivă a avut loc la Sala Sporturilor ”Ion Constantinescu” din Craiova. În concurs, s-au înscris peste 100 de sportivi din Baia Mare, București, Buzău, Pitești, Sibiu și Craiova care au oferit spectatorilor prezenți demonstrații de kung-fu. După demonstrațiile sportive a avut loc competiția de luptă în sistem de full-contact.

La evenimentul sportiv au participat și sportivii craioveni membri ai lotului național de Wushu, care în 2017 au fost medaliați la mondiale și europene.
Cel mai mic concurent la campionatul naținal de YONG CHUN QUAN are șase ani. Se numește Miruna Dumitrescu și practică acest sport de un an și jumătate. A participat deja la trei competiții și este campioană națională.

Este o bucurie pentru noi să avem alături la aceast campionat național membri lotului național Mara Obeanu – medaliată cu argint și bronz în 2017 la Campionatele Mondiale și Campionatul European, dar și campionii europeni Andreea Ignat (dublu campioană), Phoebe-An Romee (campioană europeană), Paul Solomonescu (campion european), Carolina Solomonescu (argint la Europene), Mihail Iana (bronz la europene). Artele marțiale sunt extrem de importante pentru un copil. În primul rând îl disciplinează, îl ajută să socializeze mai ușor, iar cel mai mare câștig este în plan educațional. Cei care practică acest sport devin competitivi pe toate planurile”,

a spus Silviu Obeanu, antrenor național Wing CHUN.

Acest campionat va conta pentru selecția sportivilor la lotul național de wing chun, care va reprezenta România la Campionatul European de Yongchunquan, ediția a III-a, ce se va desfășura în anul 2019.
La ceremonia de acordare a diplomelor de excelență pentru sportivii de înaltă performanță ai Craiovei au participat reprezentanți ai Direcției județene pentru sport și tineret, ai Federației Române de Arte Marțiale, dar și Primăriei municipiului Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite