SMART Craiova

”Bucurie în mișcare”, pe 1 și 2 iunie, la Craiova

Copiii și părinții sunt invitați pe 1 și 2 iunie, în Piața Mihai Viteazul, să facă mișcare. Astfel, craiovenii vor avea la dispoziție panouri de escaladă, terenuri de fotbal, basket, badminton, football target, fun basket, tir cu arcul, jocuri de team-building, alte surprize.

Craiova s-a calificat la competiția on-line pentru a găzdui cea de-a VII-a ediție a evenimentului Bucurie în miscare. Între 5 mai și 10 iunie 2018, Asociația 11even în parteneriat cu Kaufland România, organizează o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare România. Anul acesta, cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare au fost desemnate în urma competiției naționale “Alege mișcarea azi”. În cadrul acestui concurs, zeci de mii de persoane din 24 de comunități și-au susținut orașul prin imagini și clipuri în care surprindeau bucuria mișcării. Unul dintre cele 12 orașe câștigătoare este și Craiova.

“Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mișcarea azi”, iar prin ceea ce integrăm în cadrul proiectului nostru, încercăm să inspirăm copiii și tinerii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie”,

declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

În cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Craiova, organizatorii pregătesc pentru cei prezenți un spațiu destinat mișcării cu foarte multe activități. Agenda evenimentului este următoarea:

VINERI, 1 Iunie 2018:

Ora 10 – 11 Fitness (demonstrație/inițiere) cu 4Moving
Ora 10 – 12 Careul Olimpic cu AWANA Craiova
Ora 10 – 13 Pictură – Liceul de Artă Marin Sorescu
Ora 10 – 13 Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania
Ora 11 – 12 Karate (demonstrație/inițiere) – CS MEIYO Craiova
Ora 12 – 13 Dans (demonstrație/inițiere) – Fabrica de dans
Ora 15 – 20 Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania
Ora 16 – 17 Spectacol Palatul Copiilor
Ora 16 – 17 Tenis (demonstrație/inițiere) – CS Tenis Lucian
Ora 17 – 18 Fitness (demonstrație/inițiere) – 4Moving
Ora 18 – 19 Dans (demonstrație/inițiere) – Dynamyc Salsa

SÂMBĂTĂ, 2 iunie 2018:

Ora 8 – 13 Crosul Ziua Olimpică
Ora 10 – 16 Dans aerobic (demonstrație/inițiere) – Extreme Aerobics
Ora 10 – 12 Careul Olimpic – AWANA Craiova
Ora 10 – 13 Pictură – Liceul de Artă Marin Sorescu
Ora 10 – 13 Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania
Ora 11 – 12 Aero Dance (demonstrație/inițiere) – ND Studio
Ora 12 – 13 Karate (demonstrație/inițiere) – CS Washi Craiova
Ora 15 – 20 Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania
Ora 16 – 18 Volei – demonstrații – ACSV Școala de Volei Craiova
Ora 16 – 17 Fitness (demonstrație/inițiere) – 4Moving
Ora 16 – 17 Tenis (demonstrație/inițiere) – CS Tenis Lucian
Ora 17 – 18 Aero Dance – ND Studio
Ora 18 – 19 Kangoo Jump (demonstrații/inițiere) – ND Studio
Ora 19 – 20 Latino for you (demonstrații/inițiere) / Break Dance -demonstrații C.Fresh Bboys

Participarea în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare este gratuită. Evenimentul din Craiova este organizat împreună cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Dolj, Primăria Municipiului Craiova, cluburi şi asociaţii sportive, asociaţii de voluntari – JCI Craiova, Pro EFS Craiova, Centrul de Tineret Craiova precum şi cu sprijinul sponsorilor Casa Ethos, Decathlon, Coca – Cola.

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat mișcării a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.

Despre programul “Bucurie în Mișcare” România

Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure și oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.
Doar la ediția din 2017 a programului, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activități în aer liber desfășurate în 16 orașe cu sprijinul a peste 1000 de voluntari.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite