SMART Craiova

Fundația Anya – spațiul verde al unei grădinițe din Craiova transformat într-un paradis al copiilor

Timp de mai multe săptămâni, sute de preșcolari de la Grădinița cu program prelungit ”Paradisul Copiilor”, din Craiova, au învățat și s-au implicat alături de Fundația Anya într-o serie de acțiuni ecologice prin adoptarea unui comportament prietenos faƫă de mediul înconjurător.


Sunt ONG-uri care nu se mulțumesc să schimbe viața unei singure persoane, ci încearcă să schimbe viața comunității. Fundaƫia ANYA în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit ”Paradisul Copiilor”, câștigători ai proiectului finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, au finalizat astăzi proiectul ”Căsuța din Dumbravă”. Scopul proiectului a fost formarea unor atitudini eco-conştiente şi de dezvoltare a unui stil de viață sănătos prin implicarea preşcolarilor în acţiuni concrete de cunoaştere şi intervenţie practică, pozitivă asupra problematicii poluării cu deşeuri a mediului înconjurător. Aproximativ 300 de preşcolari, părinƫi, cadre didactice, personal de îngijire preşcolari, reprezentanti și voluntari ai Fundației ANYA au muncit și s-au implicat pentru a schimba unitatea de învățământ, dar și percepția comunității asupra problemelor mediului înconjurător.

A fost o mobilizare de forță. Am amenajat, igienizat şi ecologizat o suprafață de 200 mp, am plantat 13 arbori și arbuşti: magnolie, mesteacăn, platan, tuia, ienupăr, am înfrumusețat acest spațiu cu 40 de mușcate curgătoare, 56 flori de exterior, gazonarea parƫială, amplasarea unui mobilierul urban format dintr-o căsuță de grădină din lemn 2X2m, set jardiniere cu băncuță, jardiniere etajate, confecționarea și amplasarea în spațiul amenajat a peste 60 obiecte hand-made din materiale refolosibile. Au fost colectate 3630 de kilograme de hârtie și carton care au fost predate unui centru de colectare. Nu ne-am oprit însă aici. Am elaborat un mini-ghid de educaţie pentru sănătate a preşcolarilor <>”,

a spus Claudia Grădinaru, președinte Fundația Anya.


Voluntarii Fundaƫiei ANYA şi cadrele unităƫii de învăƫământ au dezvoltat abilităƫi în desfăşurarea de proiecte comunitare, de lucru în echipă multidisciplinară, de transmitere a mesajelor de reciclare şi protejare a mediului şi modelelor de dezvoltare comunitară sănătoasă.
Proiectul s-a încheiat astăzi, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător cu un program artistic prezentat de copii și o paradă de costume.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite