SMART Craiova

”Pătura care citește”, vineri, în centrul Craiovei

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, vineri, 8 iunie 2018, în-cepând cu ora 18:00, în Craiova, în părculețul de lângă Piața „Mihai Viteazul”, „Pătura care citeşte”. Proiectul a fost lansat la Timișoara în 2013, de Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, instituție care deține și marca înregistrată, iar din 2015 s-a desfășurat și la Craiova.

Proiectul se desfășoară în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, ediția a XXII-a, și încheie seria de acțiuni organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în perioada 1-8 iunie.

La fel ca în cazul edițiilor anterioare, craiovenii sunt așteptați să vină în centrul Craiovei cu o carte și o pătură pentru a se bucura de aer curat, cărți, muzică, pictură pe față, literatură și artă. Indiferent dacă cei care se află în căutarea unei reprize de lectură în aer liber vin direct de la serviciu, de la școală sau de oriunde altundeva, și nu au asupra lor o pătură sau o carte, biblioteca va pune la dispoziția tuturor cititorilor cărți și pături. Pentru că anul 2018 este Anul Centenar, craiovenilor le sunt pregătite mai multe surprize constând în cărți cu conținut istoric.

Alături de lectura în aer liber, participanții sunt invitați să viziteze expoziția de pictură reali-zată de membrii Cenaclului artiștilor plastici „Constantin Brâncuși” din Craiova. Artistul Bebică Ghiță va participa, de asemenea, la activități, realizând portrete pentru toți cei interesați. Locuri pe pătură le vor fi rezervate și elevilor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Mario Bunică și Daria Cojocaru, cu intervenții muzicale, respectiv Cristiana Badea, recital de poezie, vor susține momente artistice în fața tuturor celor prezenți.

Angi Melania Cristea, profesor și scriitor, și Constantina Dumitrescu, scriitor, vor completa seria de surprize organizate de bibliotecă în cadrul acțiunii. Proiectul se va încheia prin organizarea unei tombole cu premii. Cinci cititori vor primi în dar cărți și materiale educative puse la dispoziție de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Continuăm un proiect care atrage o mulțime de copii. Ne dorim ca cei mai mulți dintre ei să fie utilizatorii de mâine ai bibliotecii și, cel mai important, ne dorim ca absolut toți participanții să înțeleagă utilitatea și importanța lecturii”,

a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Proiectul „Pătura care citește” se desfășoară în baza parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană „Sorin Titel” și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și are menirea de a promova lectura într-un mediu nonformal și de a dezvolta și menține interesul pentru lectură.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite