SMART Craiova

Pătura care citește a scos craiovenii din casă

Deși a fost destul de cald afară, un număr mare de craioveni a venit, vineri seara, pe spațiul verde din Piața „Mihai Viteazul”, pentru a-și așterne o pătură și pentru a citi. Evenimentul, intitulat „Pătura care citește”, se află la cea de-a treia ediție și este organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Este un eveniment care pentru Craiova a prins foarte mult și, fără să încercăm să divulgăm din secretele bibliotecarilor care încearcă să atragă tot timpul noi și noi categorii de public, este un eveniment mai mult de promovare a lecturii în spațiul liber. Sperăm noi ca acesta să îi atragă pe copii, pe tineri, pe părinții lor între zidurile bibliotecii, ca să-și procure un permis de bibliotecă, să vină să împrumute mai multe cărți și să realizeze cât de prietenoase sunt cărțile și cât de multe informații gustoase, prețioase găsesc în interiorul coperților lor.

a explicat managerul Bibliotecii „Aman”, Lucian Dindirică.

Participanții au putut vizita expoziția de pictură realizată de membrii Cenaclului artiștilor plastici „Constantin Brâncuși” din Craiova, și-au putut realiza portretele, având parte și de momente artistice, de muzică și poezie. La final, organizatorii au pregătit și o tombolă cu premii, cinci cititori primind în dar cărți și materiale educative puse la dispoziție de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Proiectul „Pătura care citește” a fost lansat la Timișoara în 2013, de Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, instituție care deține și marca înregistrată, iar din 2015 s-a desfășurat și la Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite