SMART Craiova

Promoția 84 – “Centenarul Marii Uniri” pornește la un nou drum!

Momente încărcate de emoții pentru elevii Colegiului Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova. După 20 de ani, astăzi a absolvit o nouă generație de elevi, intitulată simbolic “Centenarul Marii Uniri”. Numărătoarea continuă astfel la colegiul militar cu promoția numărul 84.


Siguri pe ei, frumoși, distinși, elevii Colegiului Militar craiovean știu clar drumul pe care trebuie să meargă. ”SERVESC ȚARA” și nu ar da un pas înapoi dacă România le-ar cere sprijinul. Au învățat în acești ani petrecuți la colegiul craiovean să fie puternici, să-și învingă temerile, dorul, tristețea și să-și canalizeze atenția și inteligența pentru misiunea pe care au ales-o.

Platoul Colegiului Militar a fost astăzi locul în care a avut loc festivitatea de premiere prilejuită de încheierea anului şcolar 2017 – 2018. Vizibil emoționați, însă extrem de mândri și fericiți, având alături prieteni și părinți, elevii colegiului craiovean au participat la ultimul careu înainte de vacanța de vară. Pentru elevii celor două clase de a XII-a, astăzi a avut loc ultima ceremonie, ultima defilare în calitate de elevi. 19 fete și 18 băieți, 37 de tineri pregătiți pentru viața militară.

Emoțiile au fost cu atât mai mari cu cât în acest moment atât de important pentru ei alături le-au fost cei care le-au călăuzit drumul și le-au îndrumat pașii spre lumea militară. Festivitatea a început cu introducerea drapelului de luptă în formație de către locotenent-colonel Leonide Cune, locţiitorul comandantului colegiului, apoi locotenent-colonel Ovidiu Plopan, comandantul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, a prezentat raportul comandantului Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, general maior Valentin Becheru şi s-a intonat Imnul Naţional al României.

Avem în fața noastră promoția numărul unu de la reînființarea Colegiului Militar la Craiova. Ei se alătură celor 6100 absolvenți ai celor 84 de promoții. A fost un an excelent, un an în care elevii noștri au participat la concursuri internaționale, naționale și județene la care au obținut 137 de premii și mențiuni. Priviți-vă colegii care astăzi participă la festivitatea de absolvire, urmați-le exemplu! Vă dorim să trăiți aceleași emoții în momentul absolvirii!”,

a spus locotenent-colonel Ovidiu Plopan, comandantul Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu celor 322 de elevi au unității.

Ceremonia a continuat cu acordarea unor premii de onoare ale Statului Major al Apărării. Au fost astfel premiați elevii și profesorii lor îndrumători care au participat și au obținut rezultate de excepție la olimpiade internaționale: Irina Maria Palaghia – argint la EUSO (profesor îndrumător Genelia Petrescu); Robert Stanciu Nicolae – locul doi la olimpiada de religie ortodoxă (profesor îndrumător Florin Ionescu); Cezara Ioana Vlad și Eduard Firănescu – premii la campionatul mondial de karate.

Nu au lipsit nici premiile speciale. Premiul Amilcar Săndulescu oferit elevului care a obţinut cea mai mare medie în anul şcolar încheiat, Premiul general de divizie Ştefan Burileanu pentru elevii cu cele mai bune rezultate școlare din fiecare an de învățământ şi Premiul general de divizie Florin ŢENESCU oferit şefului de promoţie din anul şcolar încheiat. Acesta se va acorda şefului Promoţiei Centenarul Marii Uniri, care va fi desemnat după susţinerea examenului de bacalaureat.
În continuarea ceremonialului s-au desfăşurat momente emoţionante: oficierea înaintării în grad a viitorului elev plutonier adjutant al colegiului, Larisa Diaconescu şi predarea – primirea cheii Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Într-un timp extrem de scurt, această unitate de învățământ a intrat în topul unităților școlare din țară. Media generală a liceului este de 8,93.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite