SMART Craiova

Zeci de elevi, în pași de dans la Şcoala de vară

Esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu” s-a transformat aseară într-un ring de dans pentru zeci de adolescenți.


A început școala de vară a Facultății de Educație Fizică și Sport, „Fii activ vara prin sport!”. 52 de elevi participă la activitățile desfășurate în Craiova, aceștia provenind din patru licee din zona Olteniei: Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” (Craiova), Colegiul Naţional Pedagogic „Ștefan Odobleja” (Severin), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (Târgu-Jiu) și Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” (Dăbuleni).

Elevii vor urma cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră și vor face vizite de studiu la organizații relevante din Craiova, dar și la Călimănești, astfel încât vor fi familiarizați cu cerințele potențialilor angajatori din domeniul sportului/kinetoterapiei.


Școala de vară „Fii activ vara prin sport!” se desfășoară pe parcursul a trei ani și are în vedere pregătirea pentru viața de student a 156 de elevi de liceu, aflați în diferite situații de risc de părăsire a școlii.

Școala de vară se întinde pe parcursul a 16 zile, programul îmbinând activități complementare prin cursuri de vară prin care elevii vor dobândi un bagaj academic introductiv și vor deprinde strategii noi de învățare, prin participarea la activități sportive în campus – nu doar ca actori, ci ca organizatori, prin participarea la activități reacreative și evenimente culturale, implicarea în organizarea unor evenimente de profil, de voluntariat la asociații neguvernamentale dar și prin desfășurarea unor ateliere de lucru specifice dezvoltării”,

a spus conf.univ.dr. Germina Cosma, director grant.

Facultatea de Educație Fizică și Sport desfăşoară, în această perioadă, pentru cel de-al doilea an consecutiv, Şcoala de vară „Fii activ vara prin sport!”, proiect câştigat de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale. Școala de vară se desfășoară până pe 1 iulie 2018.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite