SMART Craiova

„Drumuri Brâncușiene”, la cea de-a șasea ediție. Marea Unire, tema centrală a sculptorilor

Cea de-a șasea ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” a luat startul astăzi. Cinci sculptori din patru țări vor trezi la viață cinci blocuri de marmură, pe tema centrală a Centenarului Marii Uniri, până la data de 31 august. Dacă, în anii trecuți, evenimentul a avut loc în parcarea Centrului Multifuncțional sau pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, în acest an, sculptorii vor avea ca gazdă curtea Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”, unde marele sculptor Constantin Brâncuși a studiat pentru câțiva ani, cât s-a aflat la Craiova.

Sub egida anului European al Patrimoniului Cultural, ediția de anul acesta se înscrie în tema dedicată Centenarului Marii Uniri. Astăzi, dăm startul creativității împreună cu cinci artiști din patru țări, care vor transforma, timp de o lună, cea mai puternică marmură din România și una dintre cele mai apreciate din Europa în cinci opere de creație”

a explicat directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Remus Vlăsceanu.

Cei cinci sculptori și opere lor sunt: Ayhan Kayapinar (Turcia) – Rosy Rose, Anna Korver (Noua Zeelandă) – Freedom, Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – Unitate, Masha Paunovic (Serbia) – Union, Emilian Popescu (România) – Synergie.


Ne bucurăm să ne întâlnim în mijlocul verii pentru a da startul unei noi ediții a Simpozionului de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, să vedem cu ochii noștri cum Craiova redevine, pentru o lună, orașul artelor. Adresat sculptorilor cu o activitate recunoscută și cu experiența participării la manifestări internaționale, evenimentul are menirea de a da o șansă de afirmare artiștilor plastici, dar și de a îmbogăți spațiile noastre publice din Craiova cu opere de calitate”

a precizat și primarul Mihail Genoiu.

Cele cinci opere de artă realizate în urma simpozionului vor avea ca destinaţie decorarea diverselor spaţii publice ale Craiovei, întărind ideea diseminării culturale la nivel local ca strategie de promovare a regiunii la nivel european.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite