Prima lucrare 3D de artă stradală este gata. Craiovenii sunt așteptați să o admire în spatele Teatrului Național ”Marin Sorescu”, pe parcarea subterană. Este prima dintre cele trei lucrări care vor fi realizate de doi tineri artiști craioveni: Andrei Tonița și Bianca Stancu.
Trei lucrări interactive de artă stradală 3D dedicate fotografiei cu telefonul mobil vor fi gata în scurt timp, în centrul Craiovei. Organizatorii acestei acțiuni sunt Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și Primăria Municipiului Craiova. Este un proiect pregătit comunității, unul inedit, interactiv care promovează turismul cultural.
Unic pe plan local acest proiect atrage o cointeresare a tinerilor care îşi petrec timpul liber în zona urbană oferindu-le posibilitatea să se identifice cu spațiul. Este dedicat utilizării telefonului mobil și de aici a și pornit ideea pentru că această comunicare continua și digitală iată că poate să fie și creativă. Datorită celor doi artiști care nu sunt la prima lucrare realizată în Craiova, ne dorim să promovăm cât mai mult imaginea orașului, pentru că este un oraș care merită să fie vizitat. Casa de Cultură asta și-a propus, să dea comunității produse culturale cu ecouri dacă nu naționale, cel puțin locale, iar prin ”simpozionul Drumuri Brâncușiene, eveniment ce se desfășoară în această perioadă, putem să ne bucurăm de o imagine la nivel European. Trendurile în artă și noile perspective culturale ne obligă să ne aliniem unei vieţi cotidiene guvernată de fenomenul media și de internet”
a spus Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură Traian Demestrescu din Craiova.
Cei doi artiști sunt Bianca Stancu și Andrei Toniță, ambii absolvenți ai Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, sunt cei care încă de pe băncile școlii și-au adus contribuția pentru înfrumusețarea orașului. Alături dea lți tineri ei sunt cei care au pictat căsuțele de electricitate din oraș, Gardul Europa din Parcul Mihai Bravu, unul din desenele de pe clădirile din centrul vechi (calcanul de lângă Restaurantul Oșanu).
Vreau să-l felicit pe Remus Vlăsceanu, dar și Casa de cultură Traian Demetrescu pentru această inițiativă, dar și pe cei pe cei doi tineri care au creat și vor crea operele tridimensionale. Este un proiect care a început cu mult timp în urmă, în perioada primarului Lia Olguța Vasilescu, când copiii de la Liceul de Artă au pictat toate acele panouri inestetice de electricitate din oraș pe care le-au mascat într-un mod cât mai elegant. A urmat apoi perioada cu picturile pe câteva clădiri chair din centrul istoric, iar acum continuăm cu aceste picturi tridimensionale cu aspect tineresc care dau un aspect deosebit acestei parcări mult discutate la timpul respectiv pe care iată că o vedem îmbrăcată în verdeață, are un aspectul unui parc și deja zona interactivă a orașului începe să se mute pe această parcare. Așteptăm cu interes și celelalte lucrări”,
a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.
Bianca Stancu și Andrei Toniță promit ca și următoarele lucrări de artă stradală să fie impresionante, să surprindă în mod plăcut craiovenii. La fiecare lucrare, cei doia rtiști lucrează aproximativ nouă zile.
Adauga comentariu