SMART Craiova

Animale noi la zoo Craiova

Grădina Zoologică din Craiova ascunde povești frumoase, povești ale celor peste 240 de viețuitoare care își duc viața în captivitate. Din această săptămână, zoo Craiova și-a înnoit colecția de animale (cu ursuleți coati, căprioare și un păun) aduse de la Grădina Zoologică ”Ion Crișan” din Reșița. Noutățile nu se opresc însă aici, pentru mai multe animale abandonate de la o fostă fermă din județul Dolj, Grădina Zoologică din Craiova a devenit noua lor casă. Momentan acestea sunt în carantină, izolate, până când când medicii veterinari vor decide că sunt perfect sănătoase.

Începutul de week-end a început frumos la zoo Craiova. Reprezentanții RAADPFL, instituția care are în administrare grădina zoologică, au decis ca transferul de animale care a avut loc între Grădina Zoologică din Craiova și Grădina Zoologică din Reșița, să devină un bun prilej pentru transformarea zilei de vineri, 24 august, într-o zi de sărbătoare, o zi a porților deschise în care copiii prezenți la zoo să fie invitați să vadă și modul în care se lucrează în acest loc, să cunoască angajații, să ofere hrană animalelor, să adreseze întrebări. Și pentru ca bucuria celor mici să fie și mai mare, angajații grădinii au invitat copiii în țarcul maimuțelor capucin pentru a le da semințe, dar și în țarcul vedetei de la zoo Craiova, leuțul Leon care în noiembrie va împlini un an.

Vestea că pe un câmp din satul Robănești, în urma închiderii unei ferme private, mai multe animale stau pe un câmp de aproape un an, i-a determinat pe angajații de la zoo Craiova să se deplaseze în acea zonă. Au găsit astfel o lamă, mai mulți bivoli, dar și cai, abandonați, aflați în pericol de a fi vânați. Lama și doi bivoli au fost deja aduși și izolați până vor trece de perioada de carantină.

Grădina Zoologică din Craiova a dat în custodie Grădinii Zoologice din Reșița, pentru reproducere, femela jaguar pentru a obține exemplare pentru ambele grădini zoo.


Impresionat de Grădina Zoologică din Craiova, directorul Grădinii Zoologice „Ion Crișan”, Gabriel Stănucă a spus:

Se văd schimbări majore la Grădina Zoologică din Craiova, dovadă că oamenii care administrează acest loc, dar și cei care susțin financiar grădina au un mare respect pentru publicul vizitator. Grădina Zoologică din Craiova este o oază de liniște pentru oraș. Acest loc este unul în care te încarci cu energie pozitivă! Grădina Zoologică aparține în totalitate animalelor și păsărilor, iar oamenii trebuie să le respecte!”.

Tot de la Grădina Zoologică din Reșița va ajunge la Craiova și o pereche de ponei în următoarele săptămâni.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite