SMART Craiova

Împreună putem ajuta un copil să meargă la școală!

Mai sunt cinci zile din Festivalul „Puppets Occupy Street”, cinci zile în care printr-o simplă donație puteți ajuta un copil să meargă la școală.
Până pe 1 septembrie 2018, se pot face donații la atelierele și spectacolele din cadrul festivalului Puppets Occupy Street, pentru a susține programul Școala (re)face viitorul, inițiat de Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota.

40 de adolescenți și tineri, voluntari ACCES Oltenia, vă așteaptă la standurile create special la care sunt așezate urne în care puteți face donații. În schimb, veți primi o insignă pentru cei mici cu personaje din desenele animale. Fondurile vor fi folosite exclusiv pentru a sprijini cu rechizite copiii aflați în situații defavorizate, în vederea facilitării accesului la învățământ.

Pe toată perioada festivalului, împreună cu voluntarii ACCES vom fi prezenți la aproape toate spectacolele şi atelierele organizate în spațiile în care se vor desfășura evenimente. Am intitulat sugestiv acest proiect „Şcoala face viitorul, şcoala reface viitorul”, făcând referire atât la combaterea abandonului şcolar, cât şi la încurajarea copiilor din aceste medii să meargă la şcoală. Nu vizează atât de mult comunitățile defavorizate din municipiul Craiova, ci îndeosebi comunitățile rurale din județul Dolj. În baza unei colaborări foarte bune cu Asociația Vasiliada, identificăm situațiile în care este absolută nevoie de intervenția celorlalți factori sociali, astfel încât copiii să poată merge la școală. În funcție de donațiile primite, vom decide și numărul de copii pe care îi vom putea ajuta la acest început de an școlar. Vreau să mulțumesc, în mod special, voluntarilor ACCES care s-au implicat în acest proiect caritabil, care au realizat insignele pentru acest proiect, care de dimineața până seara timp de o săptămână aleargă dintr-o locație în alta cu dorința de a ajuta!”,

a precizat Bogdan Trifu, preot la Biserica Oota din Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite