SMART Craiova

Mii de gulguțe aprinse și muzică folk, la Festivalul Luminii din Craiova

Aleile din zona Pavilionul Fanfarei, din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, au fost luminate ca într-un basm în seara de 15 septembrie cu mii de gulguțe (felinare realizate din hârtie, n.r.).


Evenimentul ”Festivalul Luminii” a fost organizat de Cercetașii României, filiala Craiova, care au pregătit locuitorilor orașului o zi de relaxare în natură cu ateliere interactive, spectacole cu lumină și muzică folk. Un decor magic, cu zone de relaxare cu hamace și pături, ateliere interactive, spectacole de muzică și jonglerii pentru copiii de toate vârstele.


Această idee a plecat de la cercetașii din Cluj-Napoca. Am preluat și noi această idee, pentru prima dată, acum doi ani. Am oferit craiovenilor ateliere interactive, pentru copii dar și pentru oameni mari, de la origami, la pictură pe față sau tatuaje cu hena, iar în final un spectacol și un concert. Aceste felinare care luminează aleile parcului se numesc gulguțe, un termen inventat de cercetașii care au adus acest festival în viața noastră. Aceste felinare sunt făcute din hârtie reciclată care aprinse oferă o atmosferă de basm”,

a spus Georgiana Lișu, coordonatoarea festivalului.

Au așteptat cu nerăbdare acest eveniment, programat inițial în luna mai. Vremea le-a stricat însă atunci planurile. Au muncit însă sâmbătă, 15 septembrie, de dimineața până seara să amenajeze aleile parcului cu aceste gulguțe. Pentru organizarea festivalului, s-au implicat zeci de cercetași.

Ne-a bucurat foarte mult numărul mare de oameni care au participat în această seară la evenimentul nostru. Din ce în ce mai mult, vin oameni care sunt interesați de cercetași și oarecum ieșim la lumină prin evenimentele pe care le organizăm. În general doritorilor de a fi cercetași trebuie să le placă natura, să le placă să comunice. Momentan nu mai facem înscrieri pentru că deja suntem un număr foarte mare de membri în Craiova și avem un deficit de adulți, însă atunci când vom avea voluntari adulți vom putea accepta noi cercetași”,

a completat Georgiana.


Odată cu lăsarea serii, cercetașii au aprins cele 5000 de gulguțe pregătite să lumineze aleile din jurul Pavilionului.
În Craiova, Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în anul 2016 și are scopul de a deconecta participanții de la agitația vieții cotidiene și de a promova un stil de viață sănătos și responsabil cu mediul înconjurător. Totul într-o seară plină de lumină! Acești adolescenți, cercetași ai României, Filiala Craiova, vor să tragă un semnal de alarmă, să amintească oamenilor că ”prinși în agitația vieții cotidiene, adesea uită că lucrurile mărunte, precum un zâmbet, un cântec sau găsirea unui strop de lumină la finalul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bucuria sufletească…”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite