SMART Craiova

S-a dat startul lucrărilor de cadastru general, în comuna doljeană Pielești

Începând de marți, 18 septembrie 2018, au început lucrãrile de cadastru general în comuna doljeană Pielești. Toate imobilele din aceastã unitate administrativ-teritorialã (UAT) vor fi mãsurate și înscrise în evidențele de cadastru și carte funciarã, gratuit pentru cetãțeni. Finanțarea este asiguratã din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI), prin Programul național de cadastru și carte funciarã 2015-2023 (PNCCF). Comuna Pielești are suprafața de 6.569 ha și un numãr estimat de 12.808 de imobile.


Astăzi, 18 septembrie, a avut loc deschiderea oficialã a lucrãrilor de înregistrare sistematicã a imobilelor din comuna Pielești. Astfel, pânã în luna octombrie 2019, vor fi eliberate, fãrã costuri pentru cetãțeni, peste 12.800 de cãrți funciare pentru proprietarii tuturor imobilelor (terenuri, clãdiri și apartamente) din comună. La eveniment au participat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai Cilibiu, primarul localitãții Pielești, Dan Viorel Dică, reprezentanții prestatorului de servicii, dar și peste 200 de locuitori ai comunei.


În prezent, din totalul de 111 de unitãți administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sutã la sutã trei UAT-uri (Drãnic, Mischii, Goicea), iar în alte 104 se desfãșoarã lucrãri de înregistrare sistematicã a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale, pe contracte de finanțare încheiate în anii 2017 și 2018. Lucrãrile de cadastru aferente contractelor de finanțare încheiate la nivelul anului 2016 au fost deja finalizate la nivel de sectoare cadastrale.

În prima etapã a PNCCF au fost incluse patru unitãți administrativ-teritoriale din județul Dolj: Brãdești, Coțofenii din Dos, Goicea și Pielești. În comuna Goicea, lucrãrile de cadastru general au fost finalizate la începutul acestui an, la Brãdești și Coțofenii din Dos sunt în derulare. Pentru anul 2018, a fost dublatã suma pe care ANCPI o pune la dispoziție primãriilor, pentru lucrãrile de cadastru general. Astfel, UAT-urile care au cheltuit deja 155.000 de lei pot solicita un nou contract de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliarã. Totodatã, sperãm sã înceapã cât mai curând lucrãrile de înregistrare sistematicã a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țãrii, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”,

a spus Mihai Cilibiu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite