SMART Craiova

Festivalul Mediteranean – raci, scoici, paella. Nu doar mâncare, poveste!

Este ultima zi în care vă puteți bucura de aroma deosebită a fructelor de mare preparate chiar în fața dumneavoastră, în Piața ”Mihai Viteazul”, la Festivalul Mediteranean.

Aroma de fructe de mare, dorada și guvizi pe grătar, paella, dar și delicii dulci turcești, transformă centrul orașului într-un colț desprins parcă din vacanțe atât de dragi, de locuri vizitate, de gusturi aparte întipărite în memorie. Mirosul racilor fierţi a atras foarte mulți craioveni, fascinați de modul în care bucătari iscusiți dau gust preparatelor chiar în fața lor.

Suntem pentru prima dată la Craiova cu Festivalul Mediteranean. Am adus patru branduri foarte cunoscute în lumea street-food-ului : Caravana Racilor, Le Oac Oac Bistro,The Street FOOD Lobster, Paella Espana. M-a impresionat profund publicul craiovean. Am avut o clientă care a spus ceva ce m-a mișcat: că noi nu vindem mâncare și atât, vindem poveste, o emoție legată de o amintire de o vacanță, amintirea unui loc plăcut, a unor oameni pe care i-am cunoscut. Ne-am selectat foarte atent oamenii cu care lucrăm, a fost foarte dificilă această selecție, mai dificilă decât proiectul în sine și tot ce înseamnă acest festival, dar am reușit să avem, să închegăm o echipă care să pună suflet și care să reziste la un efort fizic, să fie deschisă la evoluție, la pregătire, perfecționare. Tot timpul venim cu preparate noi, încercăm să ne mulăm pe clientela din fiecare oraș. În Craiova a fost practic un experiment având în vedere că suntem pentru prima dată, dar sunt orașe în care am fost chiar și de șapte ori și de fiecare dată am surprins prin ceva nou, diferit”,

a spus Viorel Oatu, administratorul acestui festival.

Cel mai căutat preparat de către craioveni a fost paella, iar locul doi a fost ocupat de creveți. Mâncarea pe stradă are o altfel de aromă, o altă vibrație energetică. Festivalul Mediteranean are drept scop promovarea produselor românești.

Este cu totul altceva să mănânci acolo unde e multă lume, iar oamenii accesează la ideea aceasta de aglomerație. Nu a fost greu să venim la Craiova, am primit sprijin din partea Primăriei Craiova. Nimic nu este greu atunci când vii cu o idee valoroasă. Noi avem un concept, poate asta ne diferențiază de alții, încercăm să promovăm produsele românești, chiar vreau să spun oamenilor că noi avem fructe de mare și în România. Celebrii raci, foarte buni, cu o carne de o calitate de excepție și scoicile pe care le avem de la Năvodari. Produse 100% românești, proaspete care chiar trebuie și merită încercate. Avem și creveți din Grecia, care sunt la fel de căutați de iubitorii de fructe de mare. Să nu uităm și de broaștele din Deltă care din păcate se vând mai puțin, lumea e mai reticentă pentru că nu cunoaște. În București sau în alte orașe mai mari sunt foarte căutate”,

a completat reprezentantul festivalului.

Și cum festivalul a fost un succes, am primit asigurări că Festivalul Mediteranean se va întoarce la Craiova, cu noi povești culinare. Organizatorilor le-au plăcut orașul, oamenii, vibrația Centrului Vechi, clădirile atât de frumoase:

Am fost primiți foarte bine și am rămas plăcut surprinși de cum arată acest oraș. Am rămas impresionați de Centrul Vechi, de zona pietonală, de clădirile vechi puse atât de frumos în valoare. Aveți o arhitectură aparte, am remarcat foarte multe clădiri renovate ceea ce dovedește grija pentru tot ce înseamnă patrimoniu, față de istorie și respectul față de valoare. Iar mâncarea noastră iubește astfel de locuri!”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite