Craiova are începând de joi, 1 noiembrie 2018, un parc readus la viață. Este vorba de Parcul Hanul Doctorului, situat la ieșire din oraș, în drumul spre Aeroport. Este o zonă ideală de picnic, prevăzută cu grătare, mese și bănci, lac pentru pescuit, o moară de apă, un ponton în formă de vapor, foișoare, bănci. Aleile parcului sunt asfaltate și prevăzute cu stâlpi de iluminat.
După aproximativ șase luni de lucrări continue, parcul a fost modernizat. S-au folosit stâlpii de iluminat din centrul oraşului, unde au fost înlocuiţi, şi bordurile de piatră naturală care au fost scoase din zonele în care s-au realizat diverse lucrări. Lacul a fost decolmatat, a fost înlăturată vegetația crescută, au fost plantate sălcii. Sute de mașini de gunoaie și deșeuri au fost ridicate din această zonă.
Am terminat astăzi lucrările de reabilitare a Parcului Hanul Doctorului, lucrări începute în 1968, când a fost creionat pentru prima dată acest parc. Nu am făcut altceva decât să readucem la lumină ceea ce a fost făcut atunci. Ca lucrări au fost: readucerea la suprafață a aleilor care în timp au fost acoperite de pământ, straturi de vegetație care în anumite zone atingea și un metru, au fost decopertate aleile și reabilitate, s-a repus în funcțiune iluminatul public prin schimbarea stâlpilor de iluminat, au fost decolmatate lacurile, au fost refăcute rețelele de legătură între cele trei bălți și îmbunătățirile au venit cu câteva lucruri care să aducă viață parcului, în speță cele două pontoane, unul pentru pescuit și un ponton care reprezintă o corabie. S-a realizat astfel o zonă foarte frumoasă de picnic, pentru că știți că ani de zile aveam o problemă cu zona de picnic în perioada sărbătorii de 1 Mai, când eram obligați să facem fel de fel de compromisuri, să apelăm la instituții care aveau terenuri libere pentru așa ceva. Acum am amenajat această zonă cu 10 grătare zidite, cu două cuptoare, o zonă cu bănci și cu mese, am adus și rețeaua de apă potabilă în zonă”,
a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.
Parcul se întinde pe o suprafață de 14 hectare și întregește salba de parcuri a Craiovei, după Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu, Parcul Crizantemelor, Parcul Pedagogic.
Oficialitățile promit că nu se vor opri aici:
Avem în derulare încă două proiecte foarte mari, cel de la balta Cernele, unde la fel, este o zonă destul de mare și care este în lucru pentru a se depune un proiect pe fonduri europene ca și zonă degradată, dar și Parcul Cornițoiu. Gândirea reabilitării acelui parc a fost începută în perioada 2014 – 2015, de către Lia Olguța Vasilescu, cunoscut și sub denumirea de Dracula Parc și pentru care am reluat procedurile de studii de fezabilitate. Sperăm ca de anul viitor să se înceapă lucrările și la aceste parcuri”.
Tot în Parcul Hanul Doctorului, în spatele ștrandului, va fi realizat un parc de aventură.
Autoritățile locale așteaptă sugestiile craiovenilor pentru a stabili locația unor viitoare restaurante care vor fi deschise pe lac, sub formă de pontoane.
Pentru a marca evenimentul de azi, toți cei prezenți la inaugurare au fost invitați să planteze 100 de chiparoși de baltă. Parcul a fost conceput în anul 1968 de arhitecţii craioveni Victor Suciu şi Gina Mărculescu şi inaugurat în 1972.
La inaugurare au participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, cei doi viceprimari Bărăgan Stelian și Adrian Cosman, reprezentanta Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, Delia Ciucă, dar și reprezentanții RAADPFL Craiova, regia subordonată primăriei care a readus la viață Parcul Hanul Doctorului.
Adauga comentariu