SMART Craiova

A început Festivalul UniFEST, ediția a XVIII-a: Colorfest, muzică, sport, teatru și ”Free Hugs”

Sub sloganul “Distracție gratis, nu degeaba!”, studenții Universității din Craiova au dat duminică, 4 noiembrie, startul Festivalului UniFest. Evenimentul se va desfășura până pe 17 noiembrie 2018 în toate centrele universitare din țară.


Festivalul a avut ca primă activitate Colorfest. Peste 100 de participanți au aruncat cu pudră colorată în culorile drapelului, deoarece în 2018 UniFEST marchează anul Centenarului.
Evenimentul va continua luni 5 noiembrie cu muzică Folk, Cafe Teatru Play este gazda evenimentului Maratonul de Folk și Muzici Bune, unde vor cânta artiști locali.
Și cum sportul joacă un rol important în viețile oamenilor, festivalul va avea trei zile dedicate iubitorilor de mișcare. Astfel pe 6 noiembrie, la ora 10:00, studenții vor participa la Campionatul de Fotbal organizat pe Terenul de Sport de la Voința. Campionatul de lasertag și boardgames va avea loc în aceeași zi la ora 20:00. Iubitorii de adrenalină sunt așteptați la Bunker Laser Tag Arena.


Pe 7 noiembrie, la ora 10:00, echipele vor concura pentru a câștiga un loc de podiumul Campionatului de Handbal, care va avea loc pe Terenul de Sport Voința. Tot miercuri este programat un alt eveniment, “Seara Tradițiilor Românești”. Invitații se vor delecta cu mâncare tradițională românească la Casa de Cultură a Studenților.
Pe 8 noiembrie, la ora 10:00, participanții vor concura în incinta magazinului Decathlon. Începând cu ora 23:00, distracția se mută la Korona Music-Club.
Festivalul continuă cu o campanie de ecologizare „Clean Up”. Acțiunea va avea loc în Campusul Facultății de Drept și în cel de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar și cu evenimentul “Noaptea Albă a Teatrului Studențesc”. Aula Buia este locul unde tinerii de la Cuibul Artiștilor vor testa emoțiile spectatorilor cu o piesă de teatru.
Zilele de 10 și 11 noiembrie sunt rezervate pentru training-uri de dezvoltare personală, temele fiind “Comunicare & Public Speaking” și ”Managementul Timpului”. Ambele sunt desfășurate la Centrul pentru Dezvoltare Craiova, de la ora 12:00.


Pentru că UniFEST este despre oameni, ziua de 12 noiembrie este rezervată campaniei “Free Hugs”. Astfel, de la ora 10:00, studenții voluntari se vor plimba prin Universitate și vor oferi îmbrățișări celor pe care îi vor întâlni. Balul UniFEST este un eveniment dedicat în mod special studenților de anul I.
Pe 17 noiembrie, festivalul culorilor, al descoperirii de sine, al emoțiilor și al mișcării se închide cu Gala de 10 ani de la înființarea Asociației Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, una dintre asociațiile organizatoare ale Festivalului.

Cu o longevitate de 17 ani, UniFEST este festivalul studențesc care se desfășoară la nivel național. În portofoliul activităților se regăsesc evenimente culturale, sportive, de divertisment și sănătate.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite