Regenerarea urbană a spațiilor publice din Craiova a dus orașul nostru în topul câștigătorilor, la Gala Asociației Municipiilor din România, alături de Arad și Sibiu. În 2017, Cetatea Băniei a primit premiul pentru excelență în sănătate.
De această dată, autoritățile locale au fost recompensate pentru proiectele realizate în registrul „regenerării urbane a spațiilor publice”, fiind vorba de reabilitarea Centrului istoric, modernizarea Parcului Nicolae Romanescu și a Grădinii Botanice.
Acest premiul a fost pentru prima dată împărțit cu alte două municipii din țară. În primul moment a fost un moment de supărare, după care am realizat că împărțim un premiu cu două orașe foarte avangardiste, care în permanență sunt în topul preferințelor. Am recuperat foarte mult din decalajul pe care îl aveam, să nu uităm unde eram față de aceste orașe din centrul și din vestul țării, în 2012 și unde suntem acum. Totul este o consecință a eforturilor care s-au depus în orașul Craiova și a realizărilor de care toată lumea este foarte încântată. În acest premiu au contat trei mari obiective: Centrul istoric, Parcul Nicolae Romanescu și Grădina Botanică. Au fost și alte obiective care au fost prezentate, cum ar fi Parcul Crizantemelor, Parcul de la Pedagogic. Să nu uităm că Centrul istoric a fost considerat de o echipă a Comisiei Europene ca un exemplu de bune practici. A fost luat în calcul faptul că toți locuitorii din centrul istoric au fost consultați, iar aproape toate clădirile din această zonă au fost reabilitate de proprietari”,
a spus primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.
Reabilitarea Centrului istoric a revitalizat această zonă. Autoritățile locale promit că nu se vor opri aici. Se continuă astfel studiul de extindere a Centrului istoric, prin refacerea zonei Piața Veche.
Primarul Mihail Genoiu a vorbit și despre proiectul de reabilitare a Parcului Nicolae Romanescu care a reprezentat un act de curaj, un proiect European depus pe ultima sută de metri, bazat pe rezervele care s-au creat pe plan național. În prezent, se află la avizare la Ministerul Culturii, proiectul Podului Suspendat.
Pe lângă secțiunea de regenerare urbană, Craiova a participat la Gala Asociației Municipiilor și la secțiunea Cultură, Turism, Sport.
Am participat în competiție cu Stadionul Ion Oblemenco, însă a avut prioritate turismul, având în vedere că cele trei secțiuni nu au fost separate. Am mai participat și la Secțiunea Iluminat Public Inteligent pentru ca aprinderea și stingerea iluminatului public să se întâmple în funcție de luminozitate, de intensitatea luminoasă, și se va face automat. Nu mai vorbesc de iluminatul architectural și cel festiv cu care anul trecut am fost în top, însă în acest an, cred că va fi cel mai frumos oraș ilumiant de sărbători”,
a completat primarul Craiovei.
Craiova face pași mari pentru regenerare urbană. Avem Parcarea Subterană, avem un nou parc inaugurat de curând, Parcul Hanul Doctorului. Primarul a mai anunțat faptul că urmează ca alte două parcuri să fie amenajate în Craiova, unul la Balta Cernele, altul fiind Parcul Cornițoiu.
Adauga comentariu