SMART Craiova

Maestrul Eugen Doga sărbătorește la Craiova Centenarul Marii Uniri

Celebrul compozitor Marius Doga a îmbrățișat cu entuziasm ideea de a compune o lucrare pentru Opera Română Craiova, special pentru eveniment.

Paul Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghe Roșoga și Cristina Scarlat sunt invitații spectacolului extraordinar „Unirea cea Mare”, de Eugen Doga, eveniment al Operei Române Craiova cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018, la Sala Polivalentă din Craiova. Spectacolul care reunește peste 100 de artiști, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

Maestrul Eugen Doga este un nume important printre compozitorii contemporani. Celebrul său vals din coloana sonoră a filmului „Gingașa și tandra mea fiară”, ecranizarea romanului lui Cehov „Dramă la vânătoare”, a fost apreciat chiar de UNESCO drept o capodoperă muzicală a secolului XX.

Ilustrul compozitor se simte apropiat de Oltenia. În toamna anului 2015, chiar în sala Operei, a răsunat imnul „Craiova mea”, în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, iar în anul 2016 a fost declarat cetățean de onoare al Craiovei. Compoziția sa, cantata scenică „Unirea cea Mare”, pe versuri de Nicolae Dabija și Ion Deaconescu, este prezentată la Craiova în premieră absolută. Conducerea muzicală a spectacolului îi este încredințată maestrului Dumitru Cârciumaru, regia îi aparține lui Antoniu Zamfir, scenografia fiind creată de Răsvan Drăgănescu.
Paul Surugiu (Fuego) va interpreta rolul Întreaga Românie, Dinu Iancu Sălăjanu va întruchipa Transilvania, Gheorghe Roșoga va fi Țara Românească, iar Cristina Scarlat va reprezenta Moldova și Bucovina. Din distribuție fac parte și artiștii: Ioan Cherata (Mihai Viteazul), Dan Cornescu (Pan Halippa), Cosmin Vasilescu (Doru Popovici), Romulus Nicolae Cucu (Gheorghe Pop de Băsești), Teodor Ispas (Vasile Goldiș) și Alexandru Petre (Iuliu Maniu), alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.

Biletele pot fi cumpărate online pe platforma eventim.ro
http://www.eventim.ro/ro/bilete/unirea-cea-mare-de-eugen-doga-craiova-sala-polivalenta-504585/
sau la Agenția de bilete a Operei Române Craiova: str. Mihai Viteazul nr. 7, telefon: 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro, www.operacraiova.ro

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite