SMART Craiova

Conducere nouă la Gruparea Mobilă de Jandarmi

Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJMb) Craiova și-a prezentat, astăzi, noua conducere. La eveniment au fost prezente oficialitățile locale, foști comandanți ai Grupării de Jandarmi, coordonatori ai structurilor subordonate, dar și Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Sindile Ionuț.

Marți, 27 noiembrie, a avut loc festivitatea de învestire în funcţia de comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, a locotenentului colonel Mirea Cosmin Raul și de învestire în funcția de adjunct al comandantului, a locotenentului colonel Botan Emanuel Theodor.
Cosmin Mirea este absolvent al Academiei de Poliție “A.I. Cuza” București și s-a angajat în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova în anul 2003.

Este o zi specială pentru mine. Aș începe cu o poveste de anul trecut, mai precis pe 1 februarie 2017. Comandantul Grupării de la acea vreme, colonelul Dina Ion, m-a chemat și mi-a oferit postul de adjunct al domniei sale cu împuternicire, urmând să susțin examen de titularizare și, dacă trec, să devin adjunct cu dreptul depline. Sunt ofițer de carieră, dar de pe funcția aceasta trebuie să gestionezi multe domenii în care nu ești foarte bine pregătit, respectiv financiar, logistică, resurse umane. Am preluat comanda acestei unități, în fapt, cu data de 1 august, zi în care m-am și născut. Responsabilitățile sunt mari pentru că această unitate este una strategică pe segmentul ordinii și siguranței publice. Este o unitate care de-a lungul timpului și-a câștigat un loc în rândul unităților din Jandarmeria Română. Totul se datorează colectivului și conducătorilor instituției și suntem responsabili să continuăm în aceeași direcție”,

a spus Cosmin Mirea.

În cadrul aceluiași eveniment a fost numit pe funcție și adjunctul Grupării, locotenent colonelul Emanuel Theodor Botan.

Numirea mea în această funcție mă onorează și mă responsabilizează. Suntem un colectiv tânăr, o echipă managerială tânără, dar nu lipsită de experiență. Faptul că sunt prezenți la eveniment oameni cu și mai multă experiență, profesioniști, ne onorează și ne obligă să acționăm așa cum se cuvine. Este important să ne stabilim obiective mărețe. Am convenit ca împreună să îndeplinim aceste obiective cu profesionalism, apropiere de cetățeni, eficiență și transparență”,

a spus Emanuel Botan.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite