SMART Craiova

Bani pentru copiii cu afecțiuni oncologice, strânși la Biserica Oota

Trebuie doar să crezi cu adevărat și minunile nu vor întârziat să apară. Asta au dovedit astăzi încă o dată copiii. Au muncit săptămâni întregi să realizeze cu mânuțele lor decorațiuni de Crăciun, s-au pregătit ore în șir să învețe colinde, pentru ca într-o zi de duminică să le prezinte în cadrul unui Concert impresionant, un concert caritabil dedicat celor aflați în suferință, copii bolnavi de cancer din Dolj.

Enoriașii Parohiei „Maica Domnului” Oota au avut astăzi, 16 decembrie, o zi specială. După slujbă, biserica a răsunat de colinde care au vestit venirea Domnului Iisus în lume. La concert au participat atât copiii care trec pragul, în fiecare săptămână, Centrului misionar-educativ al Parohiei „Maica Domnului” Oota, dar și grupuri de elevi de la Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu și din Colegiul Național Frații Buzești.
Evenimentul, cu caracter caritabil, s-a adresat copiilor aflați în situații speciale, copii diagnosticați cu diverse afecțiuni oncologice care datorită Asociației Bucurie pentru viață, vor avea începând din vara lui 2019, o tabără numai a lor, într-o comună din Dolj. O tabără în care să râdă, să se joace, să uite pentru câteva săptămâni de ace, perfuzii, tratamente, saloane de spital…O tabără după modelul celor existente în Statele Unite care încep să prindă contur și în România. Și pentru care o mână de oameni, cu un suflet imens, sprijiniți de foarte mulți copii, se ambiționează să o construiască și în Dolj.

Mii de ornamente festive au fost realizate cu atât de multă migală de copiii care trec pragul Centrului Misionar în fiecare sâmbătă sau duminică la atelierele creative, sub coordonarea părintelui Bogdan Trifu, preot slujitor al acestei parohii. Și de voluntarii Asociației ACCES Oltenia, dar și de elevii unei clase din Colegiul Buzești.
Ornamente de Crăciun vândute în scop caritabil!

Coronițe, steluțe, îngerași din hârtie, clopoței frumos realizați prin tehnica șervețelului, felicitări, brăduți stilizați. Pe tot parcursul târgului caritabil, micuții au cântat minute în șir acompaniați de preotul Bogdan Trifu și i-au servit pe cei prezenți cu biscuiți și ceai cald.
Impresionant ce se întâmplă în acest colț din Craiova, unde copiii învață să dăruiască, cresc frumos și își dezvoltă spiritul civic! Cei care nu ați ajuns să îi vedeți și care nu simțiți că vin sărbătorile, vă invităm să îi cunoașteți, să achiziționați ornamente hand-made și să vă umpleți sufletul de bucurie și speranță!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite