A fost o seară a excelenței, a premierii personalităților anului 2018, un eveniment organizat de Academia Internațională Mihai Eminescu. Invitat în deschiderea galei pentru un moment muzical impresionant a fost Alessandro Quarta, artist care a împărțit scena alături de Celine Dion, Aretha Franklin, Ray Charles, Tom Jones, Tina Turner, Lionel Richie, Robbie Williams, Lisa Minely, Andrea Boceli, Joe Cocker.
Gala premiilor de excelență – 10 pentru Craiova. Un eveniment aflat la cea de-a doua ediție având drept scop premierea personalităților care prin activitatea lor transformă România într-o țară mai frumoasă, mai bogată și mai sigură. Un eveniment sub semnul excelenței. A fost o ediție aniversară, în anul Centenarului Marii Uniri.
Cei onorați sunt personalități din varii domenii de activitate care prin eforturile, pasiunea și tot ce au întreprins în domeniile lor de activitate au făcut ca orașul nostru să devină mai frumos, mai prosper, o adevărată citadelă europeană. Premiile sunt o deplină recunoaștere a competenței și a performanței unor oameni și instituții care s-au dovedit a fi inovativi. Nu este la îndemâna oricui ca unele produse Made in Craiova să aibă recunoaștere internațională. Așa cum spunea Cioran: ”o civilizație nu există și nu se poate revela decât prin acte de provocare”. Așadar acești oameni au provocat timpul, i-au provocat pe cei cu care lucrează pentru a produce acele produse care pot să concureze pe orice piață europeană”,
a spus Ion Diaconescu – președintele Academiei Internaționale Mihai Eminescu.
Juriul a avut misiunea grea de a alege 10 persoane / instituții care să fie premiate și a fost format din: Toni Bold, președintele patronatului român, Cristi Berceanu – manager general al Academiei Mihai Eminescu și Antoniu Zamfir, managerul Operei Naționale din Craiova.
Premiul de excelență pentru inovație în tehnologie a fost acordat lui Ian Pearson, manager general Ford Romania pentru performanțele obținute în strategia cercetării și a producției la nivel mondial cât și pentru redesign-ul pe care l-a dat produselor prin stimularea creativității și a inovației:
Sunt foarte bucuros să primesc acest premiu. Pentru cei care nu au văzut concret ceea ce se întâmplă în Craiova, trebuie să spun câteva cuvinte. La fiecare 42 de secunde producem motorul premiat EcoBoost în trei pistoane. La fiecare 80 de secunde producem SUV-ul Ecobost, cel mai rapid vândut mic SUV în Europa. Personal sunt foarte mândru de toate aceste produse care sunt vândute în întreaga lume și care poartă eticheta Made in Craiova”.
Premiul de excelență pentru management performant a fost acordat grupului Softronic, producător de rame și locomotive electrice. Grupul Softronic a preluat activitatea de producție a locomotivelor electrice care are loc de cinci decenii în Craiova, prin impunerea unor soluții tehnice și inovative în domeniul transportului de pasageri și mărfuri pe căile ferate, fiind singurul producător de locomotive și rame electrice din România. Ca și realizări: trenul electric Hyperion și locomotivele Transmontana destinate transportului feroviar din Suedia.
Suntem singura fabrică de locomotive din sud-estul Europei. Pot spune că acest premiu ne ambiționează să realizăm lucruri și mai mari cu care orașul Craiova să se poată mândri așa cum a făcut-o până acum”,
a spus Sebastian Ghiță – manager executiv al grupului Softronic.
Premiul pentru excelență în politică a fost acordat lui Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului României, pentru clarviziunea, diplomația și talentul de a construi un altfel de edificiu al politicii românești în anul Marii Uniri.
Premiul de excelență pentru securitatea și apărarea ordinii publice și a democrației în context european a fost acordat comisarului de poliție, doctor Constantin Nicolescu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.
Premiul de excelență în educație i-a revenit profesorului universitar Cristi Marcel Spulbăr pentru metodele inovative, pasiunea și profesionalismul în stimularea învățării interdisciplinare. În acest an, profesorului universitar doctor Spulbăr i s-a decernat titlul de Ambasador pentru pace în România conferit de Centrul Internațional pentru Pace, iar Universitatea din Miami l-a numit Doctor honoris Causa.
Premiul de excelență în medicină și leadership a fost acordat doctorului Eugen Georgescu pentru gestionarea eficientă a serviciilor medicale oferite societății și pentru identificarea unor noi soluții în materie de sănătate în slujba celor aflați în suferință.
În cadrul Galei 10 pentru Craiova a fost premiată și mass-media. Premiul de excelență în mass-media a fost oferit Ancăi Dindirică drept recunoaștere a programelor difuzate de TVR Craiova. De asemenea, Anca Dindirică are un rol important în demararea lucrărilor pentru construirea unui nou sediu al TVR Craiova, piatra de temelie fiind pusă în 2017.
Vă mulțumesc tuturor și mă simt onorată. Acest premiu îl primesc eu, însă îl împart cu colegii mei pentru că a fost o muncă de echipă. Această investiție din Craiova este cea mai mare investiție pe care o realizează TVR în acest moment și vreau să vă spun că este din fonduri proprii. Important este că se realizează acest nou sediu pentru că orașul nostru merită. A fost o muncă de echipă alături de oameni profesioniști. Și din nou vreau să le mulțumesc colegilor mei că pun suflet și pasiune în ceea ce fac zi de zi dar și telespectatorilor noștri”,
a spus Anca Dindirică, director TVR Craiova.
Premiul de excelență în muzică a fost decernat lui Marius Hristescu, dirijor, compozitor și orchestrator. Pentru originalitatea, prospețimea și forța compozițiilor și orchestrațiilor sale muzicale, dar și pentru arta dirijoratului modern.
Mă onorează nu numai prezența mea aici dar și prezența muzicii, a artei muzicale și dirijorale printre atâtea domenii de excelență. Mă gândeam să împrumutăm din muzică apelativul de maestre, pentru că fiecare din acești oameni sunt maeștri în domeniul lor de activitate”,
a declarat Marius Hristescu.
Premiul de excelență în practica și gestionarea farmaceutică a fost acordat întreprinzătoarei, din domeniul farmaceutic, Viorela Țârcomnicu, ca semn de – recunoaștere deplină a activității pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitatea craioveană.
Și cum legendele nu mor niciodată, în cadrul galei a fost acordat și un premiu in- memoriam Ilie Balaci. Dăruit de Dumnezeu cu un talent excepțional, cu măiestria jongleorului și bucuria celui care împarte daruri, Ilie Balaci, Minunea Blondă sau Prințul Deșertului, a fost și va rămâne pentru totdeauna cel mai mare fotbalist al Craiovei, o legendă vie, cu 69 de selecții în echipa națională și trei titluri de campion național cu Universitatea Craiova.
Adauga comentariu