SMART Craiova

Elevii și studenții doljeni pot participa la acțiunile Parlamentului European al Tinerilor

Tinerii cu vârsta între 16 și 21 de ani pot participa la acțiunile Parlamentului European al Tinerilor – European Youth Parliament (EYP).

În martie și aprilie, la Bușteni, structura educațională care funcționează pe lângă și după modelul Parlamentului European va organiza Sesiunile Regionale de Selecție din Primăvara 2019 pentru tinerii din Muntenia, Transilvania și Moldova. Data limită până la care se pot trimite aplicațiile este 25 februarie (office@eypromania.eu și eyp@eypromania.eu).

Fiecare sesiune reprezintă o simulare a deciziilor luate în Parlamentul European. Tinerii participanți sunt împărțiți în comitete de 11 oameni și le este alocat un topic de interes european, de la cyber security la incluziunea socială a minorităților, de la discrepanțele dintre sistemele educaționale în cadrul UE, până la probleme de economie. Aceștia vor fi ghidați de un ”chairperson” – un EYP-er mai experimentat al cărui rol este să îi îndrume pe tot parcursul sesiunii și să faciliteze comunicarea dintre membrii comitetului. În urma sesiunilor de selecție, tinerii care s-au remarcat pot avansa, primind recomandare pentru Sesiunea Națională de Selecție, și, ulterior, Sesiunea Internațională.

Persoanele care vor trece de selecția națională pot participa la evenimente precum a 91-a Sesiune Internațională, care va avea loc la Hamburg (Germania), iar membrii activi ai proiectului la a 92-a Sesiune Internațională a EYP, organizată în Varșovia (Polonia).

Anual, EYP organizează 600 evenimente în peste 40 de țări, adunând un total de 35.000 de tineri. În România EYP activează în 24 de județe, în Iași fiind activi aproape o sută de tineri.

În primăvara 2019, EYP Romania va organiza câte o Sesiune Regională de Selecție pentru fiecare regiune.

Criteriile de participare la Sesiunea Regională de Selecție

Persoanele interesate să participe la eveniment trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie elevi/studenți cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 ani; să nu mai fi participat la sesiunile de selecție ale proiectului; să aibă cunoștințe temeinice de limba engleză; să fie pasionat de domeniile economice și administrativ – politice; delegația aplicantă trebuie să fie formată din 11 membri (participarea profesorului este opțională); să achite taxa de participare (300 lei/candidat).

Detalii suplimentare pot fi aflate pe pagina de Facebook European Youth Parliament România, www.facebook.com/eypromania, pe siteul oficial, www.eypromania.eu sau o pot contacta pe Kinana Hamzeh, coordonatorul județean Dolj pe rețelele de socializare.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite