SMART Craiova

Cadou de mărțișor pentru craioveni: zeci de mii de volume la Târgul de Carte Gaudeamus

Începând de astăzi, 27 februarie, timp de cinci zile, Craiova găzduiește Caravana Gaudeamus Radio România 2019, o ediție ce stă sub semnul Anului cărții în România.

Caravana Gaudeamus Radio România 2019 a debutat la Craiova, în foaierul Teatrului Național «Marin Sorescu». Ediția din acest an aduce un record în istoria târgului: zeci de mii de volume, peste 50 de participanţi găzduiţi de 45 de standuri.

Invitați la deschidere au fost reprezentanți ai administrației județene, ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, dar și artiști talentați – Grupul vocal Angels, îndrăgita solistă Maria Rotaru, împreună cu instrumentiști ai orchestrei de cameră „Armonia” care au interpretat imnul academic Gaudeamus, dar și maestrul Dan Bozgan care a interpretat Balada lui Ciprian Porumbescu.

Vreau să îi felicit pe organizatori, pe Radio România Oltenia – Craiova. Iată că astăzi sărbătorim majoratul târgului Gaudeamus. Mă bucur foarte mult să văd că sunt atât de multe evenimente circumscrise acestui târg de carte. Vreau să reamintesc faptul că și Consiliul Județean Dolj investește foarte mult în cultură, la care se adaugă proiecte pe fonduri europene, donații de carte”,

a spus Oana Bică, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.

Vizitatorii târgului de carte vor putea participa la Tombola Gaudeamus, unde pot câştiga un microsistem audio, două smart-watch-uri şi șase baterii externe.

Cea de a 18-a ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România va relua proiectele „Cărţile se întorc acasă“, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.

Sâmbătă, 2 martie, se va organiza proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României“, în cadrul căruia se promovează şi se recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii învăţământului românesc, iar joi, 28 februarie, începând cu ora 13.30, va avea loc faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu“. Concursul este adresat liceenilor şi are ca obiectiv principal promovarea literaturii şi a lecturii în rândul tinerilor

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite