SMART Craiova

Peste 1.400 persoane angajate prin intermediul AJOFM Dolj în primele două luni ale anului 2019

În primele două luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dolj au fost încadrate în muncă 1.473 persoane, dintre care 609 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 498 au peste 45 de ani, 373 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 352 au între 25 și 35 de ani, iar 250 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 845 provin din mediul urban, iar 628 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale/postliceale (671), urmate de cele cu studii primare/gimnaziale (348). Numărul celor cu studii profesionale este de 263, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 191.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dolj, în primele două luni ale anului 2019, 611 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”,

a spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele două luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.281 persoane.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite