SMART Craiova

Pasiunea nu are limite! Jucătorii de la ”Tăcerea”, campionii noștri. Împreună susținem performanța!

Dizabilitatea nu este un impediment să faci ceea ce îți place, să fii cel mai bun, să îți învingi limitele, să rupi bariere și prejudecăți. Clubul Sportiv al Surzilor ”Tăcerea” este o dovadă în acest sens. Mânați de aceeași pasiune pentru sport, pentru fotbal în special, o mână de tineri luptă să câștige, să fie activi, să obțină performanță. Pentru a-și continua pasiunea, acești tineri minunați au nevoie de sprijin.

Clubul Sportiv al Surzilor ”Tăcerea” Craiova a fost înființat în urmă cu 15 ani. Cu multă ambiție, multă muncă au reușit să câștige turnee internaționale. Au câștigat zece ani la rând campionatul, competiții în care fotbalul se joacă fără fluier, fără cuvinte, fără țipete de bucurie.

Jucătorii de la ”Tăcerea”, echipă alcătuită din jucători hipoacuzici, se înțeleg prin semne pe teren și se bucură în liniște de victorii. De cele mai multe ori își susțin deplasările din propriul buzunar, deși cei mai mulți dintre ei trăiesc din indemnizații. De-a lungul timpului, o mână de oameni le-a fost alături dăruindu-le echipamente în care să joace, iar Consiliul Local le-a oferit șansa să se antreneze în Sala de Sport Ion Constantinescu, iar la competițiile trecute le-a pus la dispoziție autocar și bani pentru deplasare.

Au fost ani grei, ani în care am luptat pentru pasiunea noastră. De cele mai multe ori ne-am finanțat singuri. Este foarte important pentru noi să păstrăm acest club unit, să participăm la competiții, să ne autodepășim, să nu ne izolăm. Este esențial ca și persoanele hipoacuzice să aibă posibilitatea să participe activ în viața socială și cultural-sportivă, să fie sprijiniți pentru integrarea în societate”,

a spus Marius Parască, președinte jucător la Tăcerea Craiova.

Ultimele luni au fost extrem de importante pentru echipă. Au reușit să aducă alături de ei, la Craiova, sute de alți jucători hipoacuzici.

Vreau să mulțumim pentru sprijinul acordat în demersul nostru de a organiza campionatul de fotbal. Acesta a avut loc în luna martie, campionat la care au participat mai multe echipe din țară și din străinătate, printre care am dori să amintim echipe din Serbia, Bulgaria, Spania, Italia. Din România au participat orașe ca București, Timișoara, Cluj, Oradea. În total, 20 de echipe. Tot în martie a fost și campionatul Exatlon la care au participat 11 echipe din țară și o echipă din Austria. Peste 500 de persoane au participat la aceste evenimente. Pe lângă satisfacțiile sportive, aceste evenimente ne-au ajutat să relaționăm mai ușor, am reușit să revedem persoane pe care nu le mai văzusem de mult timp, chiar de la finalizarea studiilor. Astfel de experiențe au darul de a sădii în inimile noastre, a celor prezenți, sentimentul de apartenență, sentimentul de relaționare și nu în ultimul rând sentimentul de acceptare”,

a completat Marius Parască.

Urmează o perioadă plină, o perioadă competițională importantă. Următoarele competiții la care își doresc să participe sunt: în Serbia, pe 18 mai; pe 8 iunie la Pitești; 13 iulie Iași, apoi la Constanța. Au nevoie însă și de această dată de foarte mult sprijin. În primul rând au nevoie de un autocar cu care să se deplaseze la competiții, echipamente de schimb, câteva mingi de fotbal. Și multă susținere.

Toți cei care doresc să sprijine performanța, să încurajeze acești tineri să continue ceea ce au început cu 15 ani în urmă o pot face contactându-l pe Marius Parască pe pagina lui de socializare.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite