SMART Craiova

Echipa craioveană de handbal se reîntregește și câștigă. Ana Maria Țicu a revenit în lot!

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a întâlnit astăzi HC Zalău, meci din Liga Florilor, etapa 24. O zi importantă pentru fete, o zi în care una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei, Ana Maria Țicu a revenit în lot după aproximativ cinci luni de la accidentare. Jucătoarea a intrat pe teren pentru a bate un 7 metri.

Echipa craioveană a condus HC Zalău, la pauză, scorul fiind de 15-11. Scorul final al partidei a fost în favoarea Craiovei, 31-24.

Am avut emoții, însă sper că am scăpat de ele…Este primul meci după această perioadă grea în care am fost nevoită să stau pe margine. Mă bucur că am putut să fiu alături de fete! Mă bucur că am reușit să câștigăm. A fost emoționant să reintru în teren. Nu știu exact dacă voi merge și la meciul din deplasare, săptămâna viitoare se va decide acest lucru. Încă nu am făcut antrenament cu contact, cred că o să mai dureze ceva timp, dar revin treptat. Nu are rost să risc să primesc lovituri. Mă pregătesc deja pentru sezonul viitor. Cu siguranță voi fi 100% la startul sezonului viitor!,

a spus Ana Maria Țicu.

Reamintim faptul că accidentarea jucătoarei Ana Maria Țicu a avut loc în meciul dintre SCM Craiova și Minaur Baia Mare, meci din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin , în care echipa craioveană a câștigat. Ana Maria Ţicu s-a accidentat grav spre sfârşitul primei reprize, şi-a rupt mâna dreaptă.

Între anii 2008 și 2013, Țicu a fost componentă a loturilor naționale de junioare și tineret ale României, pentru care înscris în total 108 goluri în 57 de meciuri. În martie 2013, ea a fost convocată de selecționerul Gheorghe Tadici în lotul lărgit al naționalei de senioare care a evoluat la Trofeul Carpați. Țicu a început să joace handbal la CSȘ Caracal, apoi a evoluat în Grupa I a CNOE Râmnicu Vâlcea. În iunie 2011 ea s-a transferat la SCM Craiova. Colegele de echipă o strigă «Rățușcă!».

Ana Maria Țicu a debutat în „naționala” mare a României și a avut prezențe constante la naționalele de junioare și de tineret. Locul 6 la Europeanul sub 19 ani, din 2011, e cel mai bun rezultat. O generație din care mai fac parte Buceschi, Perianu, Florica, Dedu, Pricopi, Tămaș. Ana Maria Țicu a făcut parte și din lotul României care în 2015 a participat la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite