SMART Craiova

Craiova renaște! Emil Săndoi, o legendă a fotbalului românesc, va preda copiilor la Academia Atlas tainele fotbalului

Sportul craiovean este mai bogat începând de astăzi, 13 mai. Clubul Sportiv Atlas din Craiova a deschis Academia Fotbal Club ATLAS cu Emil Săndoi. Micii iubitori ai fotbalului din Craiova vor avea ocazia să deprindă tainele sportului rege, alături de o legendă.


Academia de Fotbal ATLAS cu Emil Săndoi și-a deschis porțile printr-un eveniment de inaugurare ce a avut loc la Baza Sportivă Atlas, Aleea 4 Şimnic 6, Craiova.
Programele de pregătire se adresează, pentru început, copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 10 ani și cuprind, printre altele, antrenamente tehnice, tactice, fizice şi analiza jocului. Și pentru că educația și personalitatea celor mici se conturează de la o vârstă fragedă, antrenorii academiei își propun să le dezvolte acestora spiritul de echipă, de fair-play și mișcarea – ca un stil de viață sănătos.

Ne-au adus împreună pasiunea pentru sport și pentru munca bine făcută, dorința de a face mai mult decât o școală de fotbal, un program de dezvoltare pentru cei mici. La peste 45 de ani de la prima intrare pe teren, pot spune că emoția de a simți gazonul sub ghete nu se uită niciodată, dacă ai avut alături antrenorii care să îți fie și mentori. Pot spune, fără ezitare, că succesele alături de echipele de juniori sau de tineret au un farmec aparte, în care dezvoltarea personală și performanța sportivă se împletesc. Mi-am construit cariera în jurul pasiunii pentru fotbal. Dincolo de pasiune, poate chiar mai important pentru definirea mea ca profesionist a fost respectul, pe care doresc să-l insuflu acum și celor mici”,

a spus Emil Săndoi, membru fondator și coordonator al Academiei de Fotbal ATLAS.

Situat într-un cadru verde, dincolo de agitaţia oraşului, centrul de pregătire al Academiei Fotbal Club ATLAS este gândit să ofere zi de zi performanţele necesare pentru atingerea obiectivelor sportive stabilite.

Ne bucurăm să aducem în proiectul Academiei Fotbal Club ATLAS personalitatea lui Emil Săndoi, alături de care să formăm tineri sportivi pasionați de fenomenul fotbalistic. Punem la dispoziția copiilor o bază sportivă cu facilități complete: teren cu gazon acreditat FIFA, dușuri, vestiare, echipamente de antrenament și nu numai. Trenurile pot fi folosite tot timpul anului fiind în sistem semiînchis ele beneficiază de ventilație naturală, sunt iluminate ergonomic și încălzite din surse ergonomice Ne dorim ca cei mici să joace fotbal aici, cu aceeași plăcere cu care o făceau legendele Craiovei Maxima. Suntem entuziasmați să extindem educația în sport și în fotbal. Îi sfătuim pe părinți să își îndrume copiii spre sport”,

a declarat Cristian Ciocan Stănescu, președinte Academia Fotbal Club ATLAS.

La inaugurare a participat și Sorin Manda, administrator public al municipiului Craiova, atașat de fenomenul sportiv al orașului:

Alături de Emil Săndoi merg oriunde, mai puțin la Dinamo…Mă bucur foarte mult că se deschide această academie de fotbal pentru copii, mă bucur că ideea nu este de a scoate neapărat sportivi de performanță, ci de a încuraja în primul rând mișcarea. Este un lucru îmbucurător pentru noi pe care comunitatea contează foarte mult. Din fericire pentru noi, copiii au cu totul și cu totul alți idoli. Idolii Craiovei sunt fie în ceruri, precum Oblemenco sau Balaci, fie sunt aici cu noi: Sorin Cârțu, Pavel Badea, Silviu Lung, Emil Săndoi, fie sunt răspândiți peste tot în țară. Avem nume în sport, personalități cu care să ne lăudăm. Cu această academie îmi doresc să formăm jucători de excepție, jucători care simt oltenește și care se dăruiesc total pe teren”.


Ceremonia de inaugurare a fost urmată de un scurt moment fotbalistic, susținut de glorii ale fotbalului craiovean.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite