SMART Craiova

,,Un tablou, o poveste, o călăuză” – Prezentare interactivă, pe 18 mai, la ”Noaptea Muzeelor”

În acest an, la cea de-a XV-a ediție a evenimentului ”Noaptea Muzeelor” organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța cu tema ”La classe, L|œuvre”, Muzeul de Artă Craiova propune proiectul ”Un tablou, o poveste, o călăuză”, ce presupune încurajarea legăturilor dintre muzeu și școli.

Proiectul este angajant, deoarece doreşte să transmită un mesaj interactiv publicului numeros pe care an de an muzeul l-a avut cu ocazia evenimentului ”Noaptea Muzeelor”.

Șaptesprezece ghizi voluntari selectați dintre elevii liceelor din Craiova și studenți de la Facultatea de Litere ai Universității din Craiova, tineri pasionați de artă, vor fi prezenți în fiecare sală și vor prezenta colecția. Formarea acestor ghizi a fost făcută de muzeografi în cursul proiectelor de pedagogie muzeală.

Proiectul are ca scop familiarizarea, conştientizarea importanţei colecțiilor galeriei de artă românească modernă și implicarea publicului în dialog cu tinerii ghizi urmărind sensibilizarea acestuia la noul tip de abordare. Ghidajul presupune validarea unor strategii care duc la maximizarea receptării operei de artă.

În această prezentare interactivă fiecare ghid voluntar poate deveni un actor important în transmiterea mesajului cultural, dar și fiecare dintre vizitatori poate deveni un actor la fel de important, dacă răspunde provocărilor transmise de un tânăr ghid optimist, instruit, comunicativ.

Ghizii voluntari vor purta costume specifice personajelor reprezentate în tablouri, costume din secolul al XIX-lea, iar în sălile unde avem compoziții istorice vor purta uniforme militare. Ghizii vor fi imediat remarcați vizual datorită insolitului costumelor și a implicării lor active în prezentarea colecțiilor muzeului.

Proiectul a fost posibil datorită unei bune colaborări cu Liceul de Arte ”Marin Sorescu”, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Frații Buzești”, studenții anului al II-lea, specializarea engleză, Facultatea de Litere a Universității din Craiova.

Vă invităm la Muzeul de Artă din Craiova sâmbătă 18 mai 2019.

Muzeul va fi deschis între orele 18:00 – 01:30 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Accesul este gratuit.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite